Avocatul lui Mustaţă spune că judecătorul a suferit un accident vascular şi cere să fie eliberat

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Avocatul lui Stan Mustaţă a spus, miercuri, la instanţa supremă, că judecătorul a suferit recent un "atac vascular acut", ceea ce dovedeşte că starea de sănătate a acestuia s-a deteriorat din cauza regimului de detenţie, cerând judecarea magistratului în libertate.

Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (ICCJ) a dezbătut miercuri contestaţiile făcute de Stan Mustaţă şi de complicea acestuia, grefiera Mariana Curea, împotriva încheierii judecătorului de cameră preliminară de la Curtea de Apel Bucureşti care a decis menţinerea celor doi în arest preventiv, în dosarul în care sunt judecaţi pentru fapte de corupţie, scrie Mediafax.

Avocatul lui Stan Mustaţă a arătat în faţa judecătorilor de la ICCJ că magistratul a suferit recent "un atac vascular acut", ceea ce dovedeşte că starea de sănătate a acestuia s-a deteriorat din cauza regimului de detenţie, căruia nu-i face faţă. Avocatul a precizat că Stan Mustaţă a scăpat după acest atac vascular doar datorită intervenţiei prompte a colegilor de celulă şi a gardienilor, arătând că ulterior a fost spitalizat.

De asemenea, avocatul a cerut instanţei supreme judecarea lui Stan Mustanţă în libertate, în condiţiile în care dosarul de corupţie a fost trimis în judecată, ceea ce înseamnă că toate probele acuzării sunt conservate şi nu mai există riscul alterării lor din punct de vedere judiciar.

Avocatul a susţinut că trebuie avut în vedere şi totodată respectat principiul egalităţii de tratament, explicând că, la acest moment, în dosar sunt două persoane arestate şi alte două în libertate, deşi infracţiunile sunt globale.

La rândul ei, grefiera Mariana Curea le-a spus judecătorilor că are probleme de sănătate şi că documentele medicale depuse de avocaţii ei dovedesc acest lucru.
Instanţa supremă a rămas în pronunţare în acest caz şi urmează să decidă dacă îi va elibera pe cei doi.

Cum vindea Mustaţă sentinţe ca la piaţă

Magistratul Stan Mustaţă, de la Curtea de Apel Bucureşti, a fost trimis în judecată pentru luare de mită şi trafic de influenţă, alături de el fiind deferită justiţiei şi grefiera Mariana Curea, de la aceeaşi instanţă, ambii în stare de arest preventiv.

În acelaşi dosar vor fi judecaţi şi Ion Boraciu, cel despre care judecătorul Stan Mustaţă spunea că îi este „prieten vechi", Florian Alexandru, un apropiat al clanului „Cămătarii", şi Ciprian Moraru. Prin intermediul primilor doi, Mustaţă ar fi cerut bani de la unii inculpaţi şi condamnaţi, în schimbul unor pronunţări favorabile acestora. Cel de-al treilea bărbat a fost trimis în judecată pentru că ar fi dat bani pentru a obţine o sentinţă favorabilă. Dialogurile purtate între membrii grupului din care făcea parte judecătorul Stan Mustaţă arată obişnuinţa acestora de a percepe tarife pentru soluţii favorabile în dosare, au mai arătat procurorii DNA.

Oferta pentru sentinţe era făcută de judecător în apartamentul unuia dintre complici, iar pentru siguranţă discutau de multe ori în toaleta imobilului. Printre dosarele în care a cerut bani de la cei pe care îi judeca se afla şi cel al lui Mihai Stoica, fostul manager al clubului de fotbal Steaua.

Stan Mustaţă era şi preşedintele completului care judeca apelul făcut de Dan Voiculescu, fondatorul Partidului Conservator, care a fost condamnat deja la 5 ani de închisoare pentru privatizarea frauduloasă a Institutului pentru Cercetări Alimentare. În discuţiile cu cei doi complici, Stan Mustaţă a confirmat disponibilitatea de a vinde o sentinţă favorabilă în acest dosar, dar ulterior s-a gândit să scape de caz pentru a nu intra în atenţia opiniei publice.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite