Anchetă la Spitalul Colţea. Un tânăr a intrat în moarte cerebrală după ce a fost diagnosticat cu sinuzită

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Anchetă la Spitalul Colţea după ce un tânăr de 33 de ani a intrat în moarte cerebrală după ce a fost diagnosticat cu sinuzită de către un medic orelist al acestei unităţi medicale. Potrivit unor surse medicale, iniţial pacientul s-a prezentat la spital pe 1 februarie, zi în care medicul i-ar fi făcut două puncţii, i-ar fi prescris un tratament şi l-ar fi trimis acasă. După 9 zile a fost diagnosticat cu meningită infecţioasă. Prea târziu însă.

Pentru că, starea bărbatului s-a înrăutăţit, acesta a revenit la Spitalul Colţea în cursul zilei de sâmbătă, 9 februarie. Luat în primire de medicul de gardă, care l-a suspectat imediat de meningită infectioasă, pacientul a fost trimis la Spitalul Victor Babeş, unde a fost şi internat. În stare foarte gravă.

În momentul de fată, tânărul este în moarte cerebrală fiind ţinut în viată de aparate. "Este internat în secţia de terapie intensivă cu meningită", a declarat pentru adevarul.ro prof. dr. Emanoil Ceauşu, managerul Spitalului Victor Babeş.

Anchetă internă la Colţea

Conducerea Spitalului Colţea a solicitat note explicative de la toţi medicii care au intrat în contact cu pacientul pentru a se stabili de ce şi cine nu l-a diagnosticat corect pe pacient.

 "Astăzi am convocat cele două doctoriţe implicate la o şedintâ cu Comisia de Disciplină a spitalului pentru a vedea cu exactitate ce s-a întamplat pe 1 februarie când tânărul a venit prima oară la spital",  a declarat pentru adevarul.ro prof. dr. Anca Lupu, managerul Spitalului Colţea.

Una dintre doctoriţe şi-a luat concediu medical

Conform acesteia, una dintre doctoriţe şi-a luat concediu medical, însă acesta nu a fost un motiv pentru a amâna întâlnirea cu membri comsiei de disciplină.

"Din câte am înţeles, l-au rechemat la controale (pe pacient, n.red.). Când a venit în urgenţă, şi-au dat seama că e o suspiciune de meningită infecţioasă, motiv pentru care a fost trimis la Victor Babeş", a mai spus prof. Anca Lupu.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite