Agent de Brigada Rutieră, lovit cu maşina de un şofer

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Un poliţist de la Brigada Rutieră a fost lovit cu maşina FOTO Mihaela Cojocariu
Un poliţist de la Brigada Rutieră a fost lovit cu maşina FOTO Mihaela Cojocariu

Un poliţist de la Brigada Rutieră a fost lovit de un şofer, luni seara. Agentul a fost tranportat la Spitalul Bagdasar Arseni, acesta fiind conştient.

Potrivit purtătorului de cuvânt al Brigăzii Rutiere, Andrei Codău, un poliţist în vârstă de 50 de ani a fost lovit de un şofer care se pare că nu l-ar fi observat în momentul în care s-a dat jos din maşină.

Accidentul s-a produs pe Calea Văcăreşti. Se pare că, deşi poliţistul era echipat corespunzător, şoferul în vârstă de 54 de ani nu l-ar fi observat.

Poliţistul era într-o misiune cu radarul şi tocmai ieşea din maşină când a fost lovit uşor de şoferul care, se pare, nu l-a văzut, a relatat Codău.

Reprezentatul Brigăzii Rutiere a precizat că accidentul s-a produs la ora 17.30, oră la care circulaţia în zona respectivă este foarte aglomerată.

În acest caz a fost deschis un dosar pentru vătămare corporală din culpă.

Poliţist de la Rutieră, mort după ce a fost lovit de un şofer băut

În noaptea de 2 spre 3 august, Gheorghe Ionescu, fost poliţist de la Brigada Rutieră, a fost lovit cu maşina de turcul Abdullah Ataş. 

„Gheorghe Ionescu i-a făcut semn lui Ataş Abdullah să oprească, însă acesta s-a îndreptat fără ezitare spre poliţist şi a accelerat progresiv. Victima nu a avut timp să se ferească, s-a prins cu mâinile de capota autoturismului Hyundai”, se arată în rechizitoriu prin care turcul a fost trimis în judecată.

Cu poliţistul agăţat de capotă, turcul a demarat în trombă în direcţia Şos. Pipera, spre podul care traversează Bulevardul Barbu Văcărescu. După aproximativ 350 de metri, Abdullah Ataş a tras brusc de volan, cu intenţia de a-l proiecta pe Gheorghe Ionescu de pe capotă. În acel moment, martorii au văzut cum victima a fost aruncată prin aer circa 4 metri în înălţime şi 10 metri lungime, la cădere lovindu-se de bordura de la capătul podului Pipera. 

După ce l-a aruncat pe poliţist de pe capotă, Abdullah Ataş şi-a continuat cursa nebunească cu aproape 200 km/h. Pe urmele lui se aflau mai multe maşini de poliţie. În sensul giratoriu ce face legătura între Şos. Bucureşti Nord cu Bld. Pipera, şoferul a derapat şi s-a lovit de un gard. Rănit în urma impactului, turcul a încercat să fugă, dar a fost imobilizat de şoferul unui autoturism BMW, care plecase şi el în urmărirea acestuia. Analizele au scos la iveală că Abdullah Ataş avea o alcoolemie de 2,00 mg/l alcool pur.

La aproape două săptămâni de la producerea accidentului, poliţistul Gheorghe Ionescu a murit în timp ce era internat în Spitalul Floreasca.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite