Adevărul Live: De ce experţii FMI nu sunt de acord cu relaxarea fiscală

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Dan Marinescu, redactor şef Adevărul, comentează la Adevărul Live scrisoarea experţilor FMI (publicată în exclusivitate de Adevărul) în care aceştia atrag atenţia asupra deficitului bugetar şi a măsurilor din Codul Fiscal propus de Victor Ponta.

INTRĂ ÎN DISCUŢIE şi urmăreşte emisiunea în modulul Adevărul LIVE

Andrea Schaechter, şefa misiunii FMI pentru România, şi Guillermo Tolosa, reprezentantul al FMI pentru România şi Bulgaria spun într-o opinie publicată de Adevărul că reanalizarea Codului Fiscal în Parlament reprezintă o oportunitate de precizare a priorităţilor fiscale pe termen mediu şi de redimensionare în consecinţă a reducerilor de impozite şi taxe propuse dar atrag atenţia asupra politicii fiscale nesustenabile.

”Reducerile ţintite de impozite şi taxe generează cele mai bune rezultate. Pachetul fiscal propus în prezent este direcţionat aproape exclusiv spre impulsionarea consumului, ce constituie deja componenta economiei cu cea mai rapidă creştere. Avantajele iniţiativelor de politici fiscale de impulsionare a consumului au o probabilitate de viaţă scăzută, dacă rata de creştere a investiţiilor este mică. Nu încercăm să spunem că România nu ar putea să beneficieze de pe urma unor impozite şi taxe mai scăzute. Pentru a crea însă spaţiul fiscal necesar unor reduceri prudente de impozite şi taxe sunt necesare acţiuni mai concrete, mai mult timp şi o strânsă coordonare între toate ministerele de linie şi ANAF, în mod deosebit”, spun cei doi reprezentanţi ai Fondului Monetar Internaţional.

Intră pe live.adevarul.ro şi comentează opinia celor doi reprezentanţi ai FMI

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite