Şefa Serviciului resurse umane de la Primăria Sector 2, trimisă în judecată pentru trafic de influenţă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Şefa Serviciului resurse umane de la Primăria Sectorului 2, Daniela Năstase, a fost trimisă în judecată, joi, de procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA), fiinf acuzată de trafic de influenţă. Acesta a fost prinsă când primea 11.000 de euro mită pentru a interveni în vederea soluţionării unor dosare ce vizau acordarea de apartamente ANL.

Din documentele anchetatorilor reiese că, în noiembrie 2014, la propunerea unei persoane, denunţătoare în acest caz, Daniela Năstase a acceptat ca, în schimbul sumei de 11.000 de euro, să intervină pe lângă un coleg de la Serviciul spaţiu locativ, pentru ca acesta să înregistreze cinci dosare cu solicitarea de acordare a unor apartamente ANL ale unor persoane recomandate de denunţător, fără ca solicitanţii să fie prezenţi personal, aşa cum impun dispoziţiile legale.

 În schimbul acestul „serviciu”, Daniela Năstase intenţiona să ofere celuilalt funcţionar 1.000 din cei 11.000 de euro ceruţi.

Mai mult, şefa Serviciului resurse umane de la Primăria Sectorului 2 i-ar fi promis denunţătorului că intervine la persoane cu putere de decizie din Primăria Sectorului 2, pentru ca cererile privind acordarea de locuinţe ANL să fie fie aprobate, garantând în acest sens.

Aceasta a fost prinsă miercuri în flagrant, în timp ce primea suma de 11.000 de euro. Daniela Năstase a fost dusă la audieri şi ulterior arestată preventiv.

Dosarul urmează să fie soluţionat de magistraţii Tribunalului Bucureşti.

Citiţi şi:

UPDATE Sediul Ministerului de Interne, călcat de procurori. O consilieră a lui Gabriel Oprea şi secretarul general adjunct, suspectaţi de corupţie

Mihai Şova, secretar general adjunct în Ministerul Afacerilor Interne (MAI), şi Ingrid Luciana Mocanu Popa, consiliera ministrului Gabriel Oprea, au fost duşi la audieri, miercuri, după ce procurorii anticorupţie au făcute percherziţii la sediul MAI. Surse judiciare au precizat că cei doi ar fi suspectaţi de divulgarea de informaţii nedestinate publicităţii.

Evenimente



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite