Şapte persoane au fost reţinute într-un dosar de fraudă cu un prejudiciu de peste 21 de milioane de lei

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Şapte persoane au fost reţinute, marţi seară, într-un dosar de evaziune şi spălare de bani în care au fost făcute 38 de percheziţii în Bucureşti şi în opt judeţe. Prejudiciul în acest caz se ridică la de peste 21 de milioane de lei.

Potrivit unui comunicat emis de Poliţia Română, poliţiştii specializaţi în investigarea fraudelor au descins, marţi, la 38 de adrese din Bucureşti şi judeţele Prahova, Dâmboviţa, Buzău, Galaţi, Neamţ, Sibiu, Arad şi Argeş, pentru destructurarea unei grupări specializate în evaziune fiscală şi spălare de bani, din tranzacţii cu piei de vacă.

Anchetatorii au precizat că suspecţii ar fi cumpărat piei de animale de la diverse persoane fizice după care, pentru a nu plăti impozitul pe profit şi TVA-ul, au cumpărat marfa respectivă, în mod fictiv, de la mai multe societăţi fantomă înfiinţate tot de ei sau de cunoscuţi ai lor.

„Astfel, în perioada 1 ianuarie 2013 – 1 august 2014, prin intermediul celor 33 de societăţi comerciale, ar fi înregistrat în evidenţele contabile documente ce atestă cheltuieli care nu au la bază operaţiuni reale, printr-un circuit fictiv de societăţi comerciale, prin care administratorii întregului lanţ comercial, ar fi creat un prejudiciu bugetului de stat în valoare totală de 21.246.274 lei", se arată în documentul citat.

În urma percheziţiilor au fost ridicate şi duse la audieri, pe baza unor mandate de aducere, 30 de persoane, dintre care şapte au fost reţinute pentru 24 de ore şi urmează să fie prezentate magistraţilor Tribunalului Prahova cu propunere de arestare preventivă.

În acelaşi timp, au fost ridicate 60 de tone de piei de bovine, 12.950 de lei, 9.600 de lire sterline, 4.850 de dolari, 1.600 de euro şi mai multe telefoane mobile.

Pentru această acţiune au fost mobilizaţi, sub coordonarea Direcţiei de Investigare a Fraudelor, 182 de poliţişti, dintre care 105 specializaţi în investigarea fraudelor, restul fiind din serviciile de investigaţii criminale, criminalistică, arme, explozivi şi substanţe periculoase, ordine publică şi intervenţie rapidă, sprijiniţi de jandarmi.

Operaţiunea a fost sprijinită de Direcţiei Operaţiuni Speciale din cadrul IGPR.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite