Ziua Copilului, sărbătorită în Cişmigiu, la Palatele Brâncoveneşti şi în Herăstrău cu piraţi, prinţese şi clovni

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Cei mici vor fi pictaţi pe faţă. FOTO Adevărul
Cei mici vor fi pictaţi pe faţă. FOTO Adevărul

Primăria Generală a Capitalei a pregătit o serie de evenimente speciale pentru ziua de 1 Iunie. Astfel, cei mici sunt aşteptaţi în Parcul Cişmigiu, în Parcul Herăstrău şi la Palatele Brâncoveneşti de la Mogoşoaia.

Copiii sunt aşteptaţi în Cişmigul Copiilor, sâmbătă, de la ora 11.00 până seara la ora 21.00. Pe Insula Veseliei cei mici vor fi învăţaţi să construiască păpuşi, să facă Origami, să deseneze şi să modeleze sub îndrumarea artiştilor plastici, iar cei mai îndrăzneţi pot participa la workshop-ul de percuţie.

În Foişor, copii prezenţi vor fi pictaţi pe faţă şi coafaţi, în timp ce pe Podul Artelor vor exista portretişti şi caricaturişti care le vor imortaliza figurile şi le vor oferi desenele în dar. Timp de zece ore, concertele vor anima atmosfera de basm.

Jocurile copilăriei la Palatele Brâncoveneşti

Centrul Cultural Palatele Brâncoveneşti le-a pregătit micuţilor o serie de surprize. Atât pe 1, cât şi pe 2 iunie, începând cu ora 11.00, în curtea domeniului brâncovenesc, personaje din desene animate, actori şi animatori îi vor duce pe cei mici într-o lume de poveste. În cadrul atelierelor de creaţie, piticii vor confectiona păpuşi din linguri de lemn sau hârtie creponată, precum şi felicitari 3D. Personaje din poveste - Alba ca Zăpada, Mikey Mouse şi Cenuşăreasa vor modela baloane şi-i vor invita la joacă pe sarbatoriţi.

Festivalul Copiilor în Parcul Herăstrău

În Parcul Herăstrău, în zona intrării dinspre Piaţa Charles De Gaulle, are loc, sâmbătă, Festivalul Copiilor.  Aici vor avea loc spectacole de muzica şi dans, oferite chiar de copii, spectacole de magie şi de teatru, dar şi face-painting, coaforul copiilor, clovni şi o demonstraţie de dresaj canin şi ecvestru susţinuta de Jandarmeria Română.
De asemenea, vor fi organizate concursuri şi jocuri precum „Şotronul”, „Întrecere cu sacii”, „Ţară, ţară vrem ostaşi”, „Raţele şi vânătorii”.

Acces gratuit la ZOO

Totodata, copiii vor avea acces gratuit la Grădina Zoologică, atât de 1 iunie, cât şi duminică, 2 iunie.

La Centrul de îngrijire şi educaţie timpurie pentru copii 0-3 ani Curcubeul Magic (Calea Şerban Vodă, nr. 84, sector 4), între orele 10.00 şi 16.00, vor avea loc activităţi distractiv-educative, printre care un atelier ecologic de plantat legume, curs de gătit pentru copii şi picnic, oferite de Bob Sănătos, sau mini-curs de gătit cupcake–uri ingenioase.

De asemenea, vizitatorii vor putea admira o miniexpoziţie de artă fotografică pe temele copilăriei, realizată de artistul fotograf  Elena Hîrţan, aceasta. Toate activităţile sunt gratuite, toţi copiii participanţi primesc jucării şi au acces la vată de zahăr, bar de bomboane, casacadă de fructe şi fântână de ciocolată.

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite