Vier Pfoten începe o campanie de încurajare a adopţiei maidanezilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Reprezentanţii Vier Pfoten, alături de cei ai Fundaţiei Speranţa, dau startul unei campanii de încurajare a adopţiei câinilor fără stăpân aflaţi în adăposturile publice şi private. Bucureştenii sunt invitaţi, sâmbătă, să adopte unul dintre cei 700 de căţei care „locuiesc“ în Adăpostul Speranţa.

Cei care vor să adopte un animal din Adăpostul Speranţa sunt aşteptaţi între orele 11.00 şi 15.00, la padocul situat în Popeşti Leordeni.

„Toţi caţeii din Speranţa visează la atenţia şi îngrijirea unui stăpân iubitor. Sunt deparazitaţi, sterilizaţi şi numai buni de luat acasă“, au spus reprezentanţii ONG-ului.

Adoptatorii vor putea, sâmbătă, să discute cu medicii Vier Pfoten, dar şi cu dresorii din echipa „Câini pentru Oameni“, pentru a afla cât mai multe despre îngrijirea şi dresarea animalului.

Persoanele care nu au cu ce să se deplaseze vor fi preluate de maşina a Vier Pfoten de la staţia de metrou Timpuri Noi, la ora 10.45, urmând să fie transportate acasă împreună cu animalul adoptat.

Griviţa, cazată în adăpsotul din Popeşti

Căţeluşa fără stăpân din Capitală care scăpat cu viaţă în mod miraculos, după ce a fost lovită cu bestialitate de un bucureştean, a fost transportată de reprezentanţii Vier Poften în Adăpostul „Speranţa“. În urma loviturilor primite, animalul a rămas fără o parte din bot şi a ajuns de urgenţă pe masa de operaţie a unui cabinet veterniar.

Oameni din toate colţurile lumii au rămas impresionaţi de drama căţeluşei care şi-a pierdut partea superioară a botului şi au trimis sute de mesaje prin care cereau adopţia animalului.

„Unul dintre cele mai frumoase mesaje a venit de la o doamnă din New York, chiar m-a impresionat. Să vedem acum unde o să ajungă Griviţa. Sunt şanse mari să o adopt chiar eu“, a precizat Anca Tomescu, medic veterniar Vier Pfoten.

În ceea ce priveşte modul în care căţeluşa va fi îngrijită, medicul spune că, cel mai probabil, animalul va trebui hrănit cu mâncare pregătită special pentru el. „E mai complicat cu mâncatul, dar o să cumpărăm un blender pentru a-i pasa mâncarea. Poate mânca singură doar hrană lichidă, udă“, a spus Tomescu.

Pe aceeaşi temă:

Campanie de sterilizare gratuită a câinilor

Normele de aplicare a Legii Maidanezilor vor fi dezbătute public într-o întâlnire organizată de ANSVSA

77 de lei pentru adopţia unui câine la distanţă, din Sectorul 2

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite