Vier Pfoten: Începem o campanie de sterilizare gratuită a câinilor aflaţi în localităţile din apropierea Bucureştiului

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Organizaţia Vier Pfoten începe o campanie de sterilizare gratuită a câinilor care trăiesc în localităţile din apropierea Bucureştiului. Evenimentul va debuta vineri, 26 septembrie, odată cu inaugurarea primului punct de lucru situat în Pantelimon.

Fundaţia pentru protecţia animalelor Vier Pfoten lansează vineri, 26 septembrie,  proiectulul de sterilizare gratuită a câinilor cu şi fără stăpân din localităţile din jurul Bucureştiului. Campania va începe prin inaugurarea primului punct de lucru în oraşul Pantelimon, mâine,  începând cu ora 9.00.

La eveniment vor lua parte Maximilian Drăgan,  reprezentant al Autorităţii Naţionale Sanitară Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor (ANSVSA), Vicenţiu Voicu, reprezentant al Primăriei oraşului Pantelimon, şi invitata specială a Vier Pfoten - actriţa germană Alena Gerber, o cunoscută militantă pentru drepturile animalelor.

Care este situaţia maidanezilor din Capitală

În septembrie anul trecut, pe străzile din Bucureşti erau circa 65.000 de câini fără stăpân, potrivit unei estimări făcute de Autoritatea pentru Ssupravegherea şi Protecţia Animalelor (ASPA). Abia după moartea lui Ionuţ Anghel (4 ani), primarul general al Capitalei, Sorin Oprescu, a prezentat un plan prin care a promis că va scăpa oraşul de maidanezi în doar 18 luni. Pentru punerea în aplicare a acestuia, Sorin Oprescu l-a desemnat pe coordonatorul ASPA, Răzvan Băncescu.

După 12 luni în care ASPA a lucrat la foc continuu, Băncescu afirmă că din cei circa 65.000 de maidanezi din Capitală, hingherii au reuşit să captureze în jur de 34.000. „Dintre aceştia, în jur de 16.000 au fost eutanasiaţi şi aproximativ 16.000 au fost adoptaţi“, explică Băncescu. Acesta spune că, totuşi, la momentul finalizării acestuia, 31 martie 2015, Bucureştiul va scăpa de 80% din maidanezi. De asemenea, coordonatorul ASPA precizează că, la pachet cu acest capturări şi eutanasieri, a fost planificată o altă măsură: cea care priveşte sterilizarea câinilor cu stăpân.

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite