VIDEO Cum arăta Policlinica Vitan în 1966, la scurtă vreme după inaugurare. Oamenii spuneau că este „o uzină a sănătăţii“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Policlinica Vitan în anul 1966 FOTO captură YouTube
Policlinica Vitan în anul 1966 FOTO captură YouTube

Un nou filmuleţ publicat de British Pathe prezintă imagini din Bucureştiul de altădată. În clipul apărut pe YouTube este prezentată Policlina Vitan, o clădire ultramodern din Capitala anului 1966.

În filmuleţul postat de British Pathe sunt prezentate imagini realizate în anul 1966 în care apare Policlinica Vitan, una dintre cele mai moderne din România în acea vreme. „Policlinica dispune de laboratoare complexe, de un corp medical de elită şi de aparataj modern de investigare şi tratament“, se precizează în filmuleţul publicat recent.

La subsolul clădirii, se precizează în imaginile surprinse în anul 1966, se află o secţie pentru „tratamentul celor mai diverse afecţiuni“, în timp ce o altă aripă a policlinicii era destinată tratării micuţilor. De asemenea, se precizează policlina are şapte etaje, care formează o adevărată „uzină a sănătăţii“.

British Pathé, companie ce produce documentare şi reportaje de ştiri, a urcat peste 3.500 de ore de arhive istorice pe canalele sale de YouTube, organizate atât istoric, cât şi tematic. E una dintre cele mai mari contribuţii la arhiva care se formează pe internet. 85.000 de filme au fost urcate în total, procesul fiind finalizat abia acum.

București



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite