UPDATE Raluca Turcan: E o minciună, nu am făcut o asemenea confuzie!

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Raluca Turcan ar fi făcut o gafă de zile mari, potrivit site-ului inpolitics.ro. În Comisia de Cultură a Senatului, ea a confundat High-Definition cu Hunedoara.

Gafa ar fi fost fost făcută, săptămâna trecută, în timpul dezbaterilor la modificarea legii de functionare a TVR, în Comisia de Cultură a Senatului.În cadrul dezbaterilor, Turcan, preşedintele Comisiei pentru Cultură, Arte, Mass-Media din Camera Deputaţilor, şi-a stupefiat colegii întrebând pentru ce a fost nevoie ca TVR să înfiinţeze un post la Hunedoara: “De ce domnilor, îmi puteţi explica şi mie de ce are nevoie România de un post TV Hunedoara, chiar aşa am ajuns?”, scrie inpolitics.ro.

UPDATE Raluca Turcan: "Pretinsa ştire este o minciună şi o invenţie care confirmă standardele foarte scăzute ale site-ului www.inpolitics.ro, cunoscut prin difuzarea de intoxicări, ştiri la comandă, invenţii sau zvonuri fără legătură cu realitatea. Şi tot o minciună e dialogul purtat între Alexandru Sassu şi mine, fiindcă Alexandru Sassu nu a participat la întâlnirea evocată (dar evident că e mai simplu să inventezi decât să cauţi un subiect real). Nu exisă nici măcar un singur caz în care vreun membru al comisiei de Cultură a Camerei Deputaţilor, eu sau altcineva, să fi făcut vreodată o asemenea confuzie."

Preşedintele TVR, Alexandru Sassu, a încercat să-i explice că nu este vorba despre înfiinţarea unui astfel de post.

Membrii comisiei au realizat ulterior că Turcan se referea la postul TVR HD, care înseamnă TVR High-Definition, adica televiziune cu o calitate superioară a sunetului şi a imaginii. Acelaşi site susţine că după episodul jenant, Turcan s-a înroşit şi nu a mai luat cuvântul pe tot parcursul şedinţei.

Raluca Turcan: „Este o invenţie!“

Contactată de jurnaliştii „Adevărul“, Turcan a dezminţit informaţia. „Este o invenţie! Nu am discutat despre HD în Comisia de Cultură a Senatului. Voi da un drept la replică publicaţiei respective care a inventat asta. Nu am făcut asemenea gafă“, a declarat astăzi, pentru „Adevărul“, Turcan.

Raluca Turcan a trimis astăzi un comunicat de presă în care a precizat că este o minciună dialogul  cu Alexandru Sassu, fiindcă acesta nu a participat la şedinţa respectivă. „Nu exisă nici măcar un singur caz în care vreun membru al comisiei de Cultură a Camerei Deputaţilor, eu sau altcineva, să fi făcut vreodată o asemenea confuzie“, a mai spus preşedintele Comisiei pentru Cultură, Arte, Mass-Media din Camera Deputaţilor.

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite