Traseul cursei Red Bull Soapbox şi zonele în care va fi restricţionat traficul în Bucureşti, pe 14 septembrie

0
Publicat:
Ultima actualizare:

În data de 14 septembrie, începănd cu ora 13:00, Calea 13 Septembrie va deveni gazda celei mai nebune întreceri ale anului: Red Bull Soapbox Race. Traficul va fi restricţionat pe mai multe artere în Capitală în această duminică.

Cei mai tari bolizi nemotorizaţi se vor da în stambă pe un traseu improvizat în vecinătatea Casei Poporului, 70 de echipaje din 19 oraşe aliniindu-se la startul ineditei competiţii. Organizatorii le promit bucureştenilor un show demenţial!

Pe traseu, o vor lua la vale echipaje cu nume si design-uri care mai de care mai inedite. „Mustaţa“, „Ţepeş Mobilul“, „Nepoţii lui Ştefan cel Mare“, „Asscouch Mobile“, „Dracula Box“, „Jamaica Bob“, sau „Melcul Turbo“ sunt doar câteva dintre maşinăriile care vor încerca să ajungă cu bine la linia de finiş. Vom avea chiar şi Casa Poporului în competiţie, sau mai bine spus „Casa tuturor pe roţi“. Puţeti găsi lista completă a echipelor, precum şi detalii despre fiecare echipaj în parte pe site-ul Red Bull Soapbox Race.

image

Toate aceste echipe vor trebui să impresioneze juriul format din Ana Maria Brânză (spadasină, vicecampioană olimpică), Mirela Bucovicean (Molecule F), Victor Nemeş (fost pilot de raliu), Teo (comediat la Club 99 şi „bărbos“ la Sector 7), respectiv Robert Kovacs (atlet Red Bull şi student al Facultăţii de Mecatronică şi Robotică). Aceştia vor acorda note pentru design şi execuţie în construcţie, extrem de important fiind design-ul maşinii de concurs, tehnica de construcţie, îmbinarea diverselor subansamble, dar şi calitatea finisajelor, creativitatea şi spectacolul. Juraţii vor nota, de asemenea, momentul de prezentare al echipajului şi a maşinii de concurs. Şi ultimul, însă la fel de important, este timpul cu care bolidul artizanal parcurge traseul.

Ca orice cursă în care sunt prezente şi maşini, vor exista şi comentatori de sol: Pavel BartoşMarius Onuc şi Berti Panaioit, în timp ce DJ Hefe va fi responsabil de muzică. De asemenea, evenimentul va fi transmis live la TV, pe Sport.ro. 

Echipajele care vor ocupa primele trei locuri, la finalul compeţiei, vor câştiga: 

Locul 1: o tabără de racing pentru 4 persoane în Austria, pe circuitul international Red Bull Ring.

Locul 2: o excursie pentru 4 persoane la Red Bull X-Fighters Madrid, show-ul de freestyle motocross, organizat într-o renumită arenă de coridă.

Locul 3: o zi de distracţie pentru echipă şi prietenii lor (10 persoane) la un circuit de karting din România.

image

Restricţii de trafic – duminică, 14 septembrie

Restricţionarea temporară a traficului rutier se face după cum urmează:

- Calea 13 Septembrie, pe ambele sensuri de circulaţie între Piaţa Arsenalului şi Bulevardul Libertăţii, între orele 00:00 si 22:00.

- Strada Uranus, între Strada Sirenelor şi Calea 13 Septembrie, între orele 00:00 si 22:00.

- Bulevardul Libertăţii, între Rond Coşbuc şi Piaţa Constituţiei (bretea Parchet General), pe ambele sensuri de circulaţie, precum şi pe Bulevardul Libertăţii, între bulevardul Naţiunile Unite şi Piaţa Constituţiei, sensul spre Rond Coşbuc, între orele 07:00 si 19:00.

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite