Tabără în curtea Spitalului Municipal

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Parcarea Spitalului Universitar de Urgenţă din Capitală a devenit locul de “cazare” al celor fără adăpost prin amplasarea a zece containere de tipul celor folosite de muncitorii de pe

Parcarea Spitalului Universitar de Urgenţă din Capitală a devenit locul de “cazare” al celor fără adăpost prin amplasarea a zece containere de tipul celor folosite de muncitorii de pe şantiere.

Potrivit unui proiect al Direcţiei Generale de Asistenţă Socială a Municipiului Bucureşti (DGASMB), în acestea vor locui pe timpul nopţii 60 de adulţi, între 10 noiembrie 2008 şi 28 februarie 2009.

Spaţiul a fost creat prin desfiinţarea parcării spitalului. “Nici măcar ambulanţele care aduc pacienţii nu mai au cum ajunge la camera de gardă.

Soluţia nu este să faci trei luni pe an tabără în curtea unui spital pentru oamenii străzii, pentru că nu le rezolvi problemele.

Ei nu vor avea nici mâncare şi nici apă potabilă. Astfel, în scurt timp, locul se va transforma într-un focar de infecţie”, a spus managerul instituţiei sanitare, prof. Gheorghe Iana. 

O notificare transmisă de DGASMB către conducerea spitalului arată că măsura a fost luată pentru “a preîntâmpina decesele ce ar putea surveni ca urmare a temperaturilor scăzute din lunile de iarnă”.

Surse din cadrul spitalului ne-au declarat că miza reală ar fi de fapt obţinerea terenului de 1.000 mp, care să fie folosit la sfârşitul acestui proiect pentru construirea de parcări, birouri şi spaţii comerciale.

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite