Mii de bucureşteni s-au înghesuit să-şi schimbe permisul auto, înainte de intrarea în vigoare a noului act legislativ

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Funcţionarii lucează şi în weekend pentru a putea onora toate cererile. Foto Adevărul
Funcţionarii lucează şi în weekend pentru a putea onora toate cererile. Foto Adevărul

După ce Guvernul a decis prelungirea perioadei în care se pot schimba permisele auto, mii de bucureşteni s-au aşezat la coada de la Permise Auto din Capitală. Noile modificări legale care prevăd schimbarea permiselor auto ale şoferilor profesionişti după cinci ani intră în vigoare la 19 ianuarie.

Decizia Guvernului de a amâna data până la care şoferii profesionişti îşi pot schimba permisele auto i-a făcut pe mii de bucureşteni să se aşeze din nou la cozile formate la Biroul de Permise Auto. Chiar dacă autorităţile au decis ca ghişeele să fie deschise şi în zilele de weekend, pentru a evita aglomeraţia, situaţia pare scăpată de sub control.

Potrivit evz.ro, numărul şoferilor care vor să îşi preschimbe permisul auto în aceste zile este de aproximativ cinci ori mai mare ca într-o zi obişnuită.Potrivit autorităţilor, în primele zile ale anului au fost înregistrate în emdie 1400 de preschimbări de premise, în condiţiile în care, într-o zi obişnuită se înregistrau 250 – 300 de astfel de cereri.

"După19 ianuarie, şoferilor profesionişti nu li se va mai da permis valabil zece ani, ci doar cinci. De aceea se înghesuie să-l reînnoiască, pentru a sta fără griji încă zece ani. Pe de altă parte, sunt mulţi vârstnici care vin de teama controlului medical care se impune la preschimbare", a explicat, pentru Evenimentul Zilei, directorul adjunct al SPCRPCIV Bucureşti, comisar-şef Şerban Petruş. 

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite