Sorin Oprescu susţine că o eroare a Ministerului de Finanţe a lăsat Bucureştiul fără 500 de milioane de lei

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Primarul general al Capitalei, Sorin Oprescu, a declarat, miercuri, că bugetul Primariei Municipiului Bucureşti (PMB) va fi rectificat în minus cu aproximativ 500 de milioane de lei. Măsura vine din pricina unei greşeli facute de Ministerul de Finanţe.

Sorin Oprescu a anunţat astăzi că din cauza unui greşeli făcute de Ministerul de Finanţe, bugetul PMB va fi rectificat în minus cu circa 500 de milioane de lei, potrivit Hotnews. Bugetul estimat pentru 2014 la începutul anului a fost de aproximativ 4 miliarde de lei, ceea ce înseamna că rectificarea negativă anunţată este mai mare de 10% din aceşti bani.

Concret, primarul general susţine că Ministerul de Finanţe a estimat că din cotele defalcate din TVA şi impozitul pe venit încasate ar reveni municipalităţii în jur de 280 milioane de lei lunar, până în prezent Primăria Generală primind doar 120-170 milioane lei în fiecare lună.

Bugetul de functionare a Primariei Capitalei pentru anul 2014 a fost estimat la circa 1 miliard de lei din cele 4 miliarde, cat era estimat bugetul general. Din acesti bani, spune Oprescu, până acum s-a cheltuit circa jumătate, pentru semestrul doi al anului rămânând în jur de 650 de milioane de lei.

Dacă din această sumă se vor scădea cele 500 de milioane, sumă disponibilă rămasă ar fi de 150 de milioane, bani despre care Sorin Oprescu susţine că nu pot acoperi buna funcţionarea a oraşului, putând să fie afectate serviciile publice (iluminat stradal, apă, canalizare, deratizare).

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite