Sorin Oprescu, despre problema apei calde: Distrigaz nici nu i-a anunţat pe cetăţeni despre ce fac. Este o măsură forţată, se simte un vânt liberal

0
Publicat:
Ultima actualizare:

După ce bucureştenii din patru sectoare ale Capitalei au rămas fără apă caldă, după ce Distrigaz a limitat cantitatea de gaze livrată Electrocentrale Bucureşti (Elcen), din cauza unei datorii de 88,86 de milioane de lei, primarul general al Capitalei, Sorin Oprescu, susţine că măsura la care a apelat Distrigaz este una forţată, iar în aer „se simte un vânt liberal“.

Primarul general al Capitalei, Sorin Oprescu, a declarat , luni, după ce bucureştenii din patru sectoare au rămas fără apă caldă, că decizia Distrigaz de a reduce cantitatea de gaze livrată ELCEN-ului este mai degrabă o măsură forţată, cu atât mai mult cu cât totul se petrece într-un moment de maximă agitaţie pe scena politică: Campania electorală.

„ Acţiunea Distrigaz este una forţată de diverse interese. Nu vreau să nominalizez direct, dar se simte un vânt liberal atât în refuzul consilierilor generali PNL – PDL de a vota hotărârea legată de fuziunea RADET-ELCEN, de  săptămâna trecută, cât şi în deciziile celor de la GDF Suez, care în loc să stea la masa discuţiilor, au redus direct presiunea la gazele naturale“, a ţinut edilul-şef să precizeze. De asemenea, acesta a precizat că Distrigaz nu i-a anunţat pe bucureşteni înainte să limiteze gazele livrate către Elcen, punând în acest fel în pericol siguranţa locuitorilor din sectoarele 2, 3, 4 şi 5. 

De la apă caldă la căldură

Sorin Oprescu a ţinut să precizeze că deşi în acest moment este vorba despre apa caldă, în curând vine iarna şi reala problemă va fi cea a căldurii. Edilul-şef a mai spus că nu este convins de faptul că practicile celor de la ELCEN şi Distrigaz ar fi tocmai corecte.

„Înţeleg să colaborăm, dar nici Primăria Municipiului Bucureşti nu poate la nesfârşit să suporte consecinţele managementului defectuos de la nivelul ELCEN-ului, pentru că nici nu avem bani şi nici nu este corect din punctul de vedere al cetăţenilor şi al banului public“, a mai spus Oprescu.

Fuziunea ELCEN - RADET

În ceea ce priveşte fuziunea ELCEN - RADET, primarul general al Capitalei a declarat că aceasta este, de fapt, singura soluţie pentru anularea datoriei istorice pe care RADET-ul o are la ELCEN, dar şi a penalizărilor acumulate în perioada 2005-2014, sumă care se ridică în acest moment la aproximativ la 790 de milioane de euro. 

„În vederea satisfacerii condiţiilor necesare pentru adoptarea de către Guvern a Hotărârii privind trecerea ELCEN de la Ministerul Energiei la Municipiul Bucureşti, cât mai curând posibil, pe data de 13 octombrie va fi supusă aprobării de către Consiliul General al Municipiului Bucureşti Hotărârea privind acordul Municipiului Bucureşti de preluare a ELCEN Bucureşti. Pentru a trece această hotărâre este necesar votul a două treimi din numărul consilierilor generali ai Bucureştiului“, a precizat primarul. Totodată, acesta a adăugat că dacă hotărârea nu va fi votată, va face publică lista aleşilor locali care se opun asigurării unor servicii decente.

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite