Oprescu cere prelungirea contractului de închiriere pentru sediul actual al Primăriei Capitalei: „Proprietarul nu mai eliberează facturi pentru chirie“

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Primarul general al Capitalei, Sorin Oprescu, a cerut intoducerea pe ordinea de zi a şedinţei Consiliului General unui proiect de hotărâre care prevede prelungirea pe încă şase luni a contractului care prevede închirierea actualului sediu de pe Splaiul Independenţei în care funcţionează municipalitatea.

UPDATE Proiectul nu a fost adoptat, întrucât pentru aprobare era nevoie de majoritatea a două treimi din consilierii generali, adică de 35 de voturi „pentru“

Primarul Capitalei, Sorin Oprescu, a cerut introducerea pe ordinea de zi suplimentară a şedinţei Consiliului General al Muncipiului Bucureşti un proiect de hotărâre care prevede prelungirea contractului de închiriere pentru clădirea situată pe Splaiul Independenţei, acolo unde funcţionează municipalitatea în acest moment.

Edilul-şef a ţinut să precizeze că prelungirea contractului de închirire este absolut necesară, întrucât lucrările la vechiul sediu al primăriei nu s-au încheiat momentan. „Există posibilitatea să ne îndreptăm spre un alt caz Constanda mai mic“, a precizat Oprescu. În cadrul şedinţei , liderul cosnilierilor PDL, Silviu Văduva, s-a arătat nemulţumit de faptul că au trecut trei ani de când s-a votat prima prelungire a contractului de închiriere, iar municipalitatea se află în aceeaşi situaţie.

În replică, Sorin Oprescu i-a explicat lui Văduva că nimeni nu ştia ce urmează să se întâmple cu firma la care ajung banii plătiţi pentru chiria sediului actual al municipalităţii. „Există o clauză în contract, numărul 8, unde scrie clar că toate sumele cheltuite fac parte din cumpărarea clădirii. Ştia cineva acum cinci ani de zile că urmează ca firma să intre în insolvenţă? Ştia cineva că firma nu mai taie facturi“, a declarat Sorin Oprescu.

Lucrările la vechiul sediu sunt pe ultima sută de metri

În ceea ce priveşte vechiul sediu al Primăriei Capitalei, situat pe bulevardul Regina Elisabeta, primarul general a declarat că lucrările au ajuns pe ultima sută de metri, în acest moment lucrându-se la finisaje şi acoperiş. „În şase, şapte luni cred că putem să ne mutăm în linişte. Aici (n.r. sediul de pe Splaiul Independenţei) vreau să adunăm toate serviciile de utilităţi publice“, a mai spus Sorin Oprescu.

Pentru consolidarea imobilului s-a ales metoda izolării antiseismice a bazei clădirii, păstrându-se, totodată, configuraţia arhitecturală iniţială, fără a se schimba dimensiunile elementelor structurale.

Concret, în cazul unui cutremur puternic, clădirea va rămâne în picioare cu ajutorul celor 36 de amortizori antiseismici şi a celor 262 de izolatori. Vechiul sediu al Primăriei Generale ar putea rezista unui cutremur cu magnitudinea de peste 9 grade Richter. 

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite