Se desprind bucăţi de gheaţă de pe blocuri. Care este amenda pentru bucureştenii care nu înlătură ţurţurii

0
Publicat:
Ultima actualizare:

De câteva zile, Capitala este acoperită de un strat gros de zăpadă şi, pe lângă nămeţii pe care trebuie să-i ocolească la fiecare pas, bucureştenii trebuie să fie foarte atenţi şi la ţurţurii enormi care s-au format la balcoanele clădirilor.

În aceste zile, bucureştenii care ies din case trebuie să fie foarte atenţi la o mulţime de pericole care îi pândesc la fiecare pas. De departe, cel mai mare vine de sus, de la balcoanele blocurilor şi caselor din Capitală, aici unde ţurţuri groşi se desprind din clipă în clipă şi cad chiar pe trotuarul pe care merg liniştiţi oamenii.

Merg pe partea carosabilă

„Am trecut mai devreme pe Lizeanu şi în spatele meu s-a spart unul, nu e de joacă. Dacă treceam cu trei secunde mai târziu îmi spărgea capul sau mă omora. Sunt foarte periculoşi şi e bine că încă e ger. Cum o să dea căldura se topesc toţi“, explică Mihai Alexe, un trecător. 

La câţiva metri de el doi tineri merg pe partea carosabilă, încercând să stea cât mai aproape de trotuar şi cât mai departe de maşinile care circulă în grabă.

FOTO Eduard Enea

image

„Mergem pe aici că ne e frică să nu ne cadă bucăţi de gheaţă de pe bloc direct în cap. Ieri a păţit-o o prietenă de-a mea, dar a avut noroc că a fost mai mult zăpadă, oricum a lovit-o zdravăn“, spune o tânără din Capitală care încearcă să ajungă la staţia de metrou Obor.

Amenzi de până la 2.000 de lei

FOTO Eduard Enea

image

Pe lângă intervenţia celor de la firmele specializate care curăţă străzile de zăpadă, bucureşteni au obligaţia ca în cel mult 24 de ore după ce ninsoarea s-a oprit să cureţe zăpada şi gheaţa de pe trotuarele aferente imobilelor în care locuiesc sau în care îşi desfăşoară activitatea, în cazul firmelor. De asemenea, bucureştenii trebuie să îndepărteze şi ţurţurii de gheaţă de pe acoperişul imobilului sau de la balcoanele apartamentelor în care locuiesc.

FOTO Eduard Enea

image

Cei care nu respectă aceste prevederi, atât persoane fizice cât şi persoane juridice, pot fi sancţionaţi contravenţional, iar amenzile sunt curpinse între 200 şi 2.000 de lei. Reprezentanţii primăriilor din Bucureşti au anunţat că au început deja controalele pentru a-i depista pe cei care nu respectă legea.

București



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite