Reabilitarea termică a blocurilor, principalul proiect din 2014 al Primăriei Sectorului 2

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Reabilitarea termică este principalul proiect din acest an al Primăriei Sectorului 2 FOTO Marian Iliescu
Reabilitarea termică este principalul proiect din acest an al Primăriei Sectorului 2 FOTO Marian Iliescu

Reabilitarea termică a locuinţelor va fi anul acesta cel mai important proiect al Primăriei Sectorului 2. Până la sfârşitul lui 2014, zeci de mii de apartamente vor fi reabilitate termic, iar costurile vor fi suportate integral de Primărie.

Primăria Sectorului 2 se află pe primul loc în România în ceea ce priveşte numărul mare de blocuri cuprinse în programul de reabilitare termică. Reabilitarea termică a locuinţelor este structurată în două programe, iar primul prevede finalizarea până la sfârşitul lui 2014 a celor 511 blocuri aflate în stadii avansate de execuţie.

Mai exact, este vorba despre două pachete: primul cuprinde 265 de blocuri cu 20.402 apartamente, în timp ce al doilea 246 cu 14.963 de apartamente. În cazul primului pachet, până în acest moment au fost recepţionate 142 de blocuri, iar în lucru fiind 113 blocuri. Totodată, pentru zece blocuri lucrările au fost finalizate sau se află în curs de recepţie.

În ceea ce priveşte al doilea pachet, până în acest moment au fost recepţionate 56 de blocuri, fiind în lucru 176. În scurt timp urmează să se elibereze ordin de începere a lucrărilor pentru 14 blocuri.

În Programul al II-lea, pentru cele 597 de blocuri şi 38.893 de apartamente au fost depuse, în luna decembrie a anului trecut, ofertele constructorilor, fiind realizat un calendar al activităţilor derulate până la semnarea contractelor de execuţie.

Pentru ultimele 540 de blocuri şi 29.984 de apartamente se va demara, în primul semestru al acestui an, procedurile pentru realizarea documentaţiilor tehnice, urmând ca abia în 2015 să înceapă lucrările de reabilitare termică.

Primăria Sectorului 2 suportă integral costurile aferente reabilitării termice a imobilelor, inclusiv partea de bani pe care legea o atribuie asociaţiei de proprietari.

Modernizare şi extindere pentru două unităţi de învăţământ

În decursul acestui an, autoritatea publică locală a anunţat că va urmări finalizarea lucrărilor de modernizare şi extindere de la Colegiul Naţional „Iulia Haşdeu“, dar şi finalizarea etapei de modernizare de la Liceul Teoretic „C.A. Rosetti“.

De asemenea, în decursul acestui an va începe reabilitarea şi modernizarea unui număr de 46 de străzi din zona Plumbuita şi Steaua Roşie- Petricani, care va schimba aspectul zonelor.

Pe aceeaşi temă:

Ce şcoli se modernizează în Sectorul 2, în 2014

Ce proiecte face Onţanu pe bani europeni, în 2014: modernizarea şi extinderea a două şcoli şi Disney de România

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite