UPDATE RADET va majora tarifele pentru distribuţia energiei. Ajustarea a fost aprobată de CGMB

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO Adevarul
FOTO Adevarul

RADET va majora tarifele de transport şi distribuţie a energiei termice furnizate prin puncte termice urbane la un tarif de 167,87 lei pe gigacalorie.

Concret, majorarea a fost aprobată în şedinţa de joi a Consiliului General al Municipiului Bucureşti (CGMB), cu 43 de voturi pentru. 

„Se aprobă tarifele locale pentru serviciul public de alimentare cu energie termică prin sistemul centralizat de încălzire a Municipiului Bucureşti, după cum urmează: a) tariful pentru transportul şi distribuţia energiei termice furnizate prin puncte termice urbane, la un nivel de 167,87 lei/Gcal (fără TVA). b) tariful pentru transportul energiei termice pentru consumatorii alimentaţi din circuitul primar, la un nivel de 100,58 lei/Gcal (fără TVA).

Se aprobă preţurile locale de facturare ale energiei termice furnizată consumatorilor non-casnici (agenţi economici) practicate de RADET Bucureşti la un nivel de 416,37/Gcal (fără TVA) – pentru consumatorii alimentaţi din PT urbane şi centrale termice de cvartal şi 338,24 lei/Gcal (fără TVA) – pentru consumatorii alimentaţi din PT proprii”, se arată în proiectul aflat pe ordinea de zi a CGMB, conform Mediafax. 

Din expunerea de motive, majorarea tarifelor s-ar justifica prin creşterea preţurilor energiei termice de către furnizori. 

Potrivit raportului de specialitate a proiectului, creşterea tarifului pentru distribuţie prin puncte termice urbane ar urma să fie de 3,58% faţă de preţul actual.

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite