Proprietarii maşinilor abandonate în Capitală riscă amenzi de aproximativ 2.500 de lei

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Masina abandonata Foto: ps6
Masina abandonata Foto: ps6

Primăria Sectorului 1 a trecut la ridicarea maşinilor lăsate de izbelişte. Asta pentru că într-o capitală deja supraglomerată, sute de locuri de parcare sunt ocupate abuziv. Pentru proprietarii acestor maşini amenzile sunt în medie 2.500 de lei. De aceea, mulţi dintre ei nici nu le mai recuperează.

Potrivit autorităţilor, un autovehicul este considerat abandonat dacă staţioneaza pe domeniul public timp de un an şi există indicii că nu mai poate fi pus în circulaţie. Înainte ca maşina să fie ridicată, poliţiştii locali au obligaţia de a-l indentifica pe proprietar pentru a-i cere să mute maşina. Pentru a putea fi recuperată, amenda pe care proprietarii trebuie să o plătească este în medie 2.500 de lei, arată Ştirile TVR.

Din cauza amenzilor usturătoare majoritatea proprietarilor refuză să îşi mai recupereze maşinile. Numai într-un depozit din Sectorul 1 al Capitalei sunt zeci de rable care vor ajunge la fier vechi.

Potrivit unei statistici făcute de Ştirile TVR, fruntaş la colectarea rablelor este Sectorul 4, care are deja 800 de maşini abandonate în custodie, iar alte 300 urmează să fie ridicate. Urmează Sectorul 2, care intenţionează să ridice în perioada următoare peste 120 de rable. Pe locul codaş se află Sectorul 5, care nu a ridicat nicio maşina abandonată din cauza lipsei unei proceduri în acest sens.

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite