Preafericitul Daniel, mesaj dispreţuitor chiar după înmormântarea femeii de serviciu care s-a stins în Club Colectiv: „Să vină lumea la biserică, nu la club“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Patriarhul Daniel FOTO Arhivă
Patriarhul Daniel FOTO Arhivă

Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române a participat astăzi la slujba de înmormântare a femeii de serviciu care a murit în urma incendiului izbucnit vineri noapte în Clubul Colectiv din Capitală. Mesajul transmis de către Preafericitul Daniel i-a uimit pe jurnaliştii prezenţi la înmormântare. Acesta a precizat, printre altele, că ar trebui ca lumea să meargă la biserică, nu la club.

Luni, Prefericitul Daniel a fost prezent la înmormântarea femeii de serviciu care a murit în urma tragediei ce a avut loc vineri noapte în Clubul Colectiv din Capitală. Când a ieşit de la slujba de înmormântare, conducătorul Bisericii Ortodoxe Române, vizibil deranjat de întrebările jurnaliştilor, a făcut câteva precizări. „Nu învăţaţi dumneavoastră Biserica ce rol are ea. Învăţaţi mai bine ce-i credinţa ortodoxă. (...) Să vină lumea la biserică, nu la club. Asta este rânduiala Bisericii. Nu mai judecăm pe nimeni. Să ne rugăm pentru ei”, a declarat patriarhul, potrivit Agerpres. De asemenea, Prefericitul Daniel a precizat că preoţii ortodocşi îşi fac datoria „după tradiţie şi rânduială“, nedorind să facă spectacol. 

„Noi ne facem datoria după tradiţia şi rânduiala noastră. Nu învaţă Biserica să rupă liniştea şi tăcerea celor care trebuiau să se reculeagă. Astăzi au fost preoţi acolo şi au făcut slujbă. Nu vrem să se considere că facem spectacol”, a spus patriarhul. Acesta a mai spus că marţi au fost preoţi la club Colectiv şi a menţionat că Biserica a sprijinit familia femeii de serviciu cu o sumă acordată fiecărui copil.

București



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite