Planul Primăriei Capitalei pentru eliminarea traficului din centrul Bucureştiului: sensuri unice, scuaruri verzi şi benzi pentru maşinile RATB

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Primăria Capitalei, prin Direcţia de Transporturi, vrea să reducă traficul rutier din centrul Bucureştiului şi plănuieşte să realizeze un nou inel de circulaţie în Capitală. Concrect, traficul rutier din centrul oraşului va fi redirecţionat către străzile secundare pe care vor fi introduse noi sensuri unice. De asemenea, noi benzi destinate mijloacelor de transport în comun urmează să fie amenajtae în Bucureşti.

Din cauza numărului foarte mare de maşini care tranzitează zilnic Bucureştiul, zona centrală a Capitalei este sufocată de autoturisme. Din acest motiv, spune Ion Dedu - şeful Direcţiei de Transporturi din cadrul Primăriei Capitalei – traficul rutier din inima oraşului trebuie redirecţionat către străzile secundare.

„Străzile din Bucureşti au fost gândite ca o pânză de păianjen. Toate duc către centrul Bucureştiului şi ste normal să fie o zonă foarte aglomerată. Zilnic, 400.000 de maşini tranzitează oraşul. Aici se pune problema restricţionării circulaţiei  din Centru şi redistribuirea acesteia “, spune Dedu.

Concret, este vorba despre un nou inel de circulaţiei central pe care îl are în plan municipalitea şi care prevede, printre altele, şi introducerea pe numeroase străzi a sensurilor unice, realizarea pistelor pentru biciclişti şi a scuarurilor verzi. În acest moment, Bucureştiul are un inel principal de circulaţie şi un inel median care este în continuă schimbare.

De asemenea, Dedu spune că inelul principal şi inelul median ar trebui să aibă câte două benzi pe sens fără restricţii.

Benzi destinate mijloacelor de transport în comun

Totodată, planul municipalităţii vizează şi amenajarea benzilor dedicate mijloacelor de transport în comun. După ce au fost amenajate culoare dedicate mijloacelor de transport în comun pe Bulevardul Unirii şi pe Calea Dorobanţilor, reprezentanţii Direcţiei de Transporturi din cadrul Primăriei Capitalei au în plan amenjarea unor noi benzi de circulaţie.

Astfel, directorul Direcţiei de Transport din cadrul Primăriei Municipiului Bucureşti, Ion Dedu, susţine că vor fi amenajate alte două culoare noi pentru deplasarea mijloacelor de transport în comun. Primul culoar va fi realizat pe Splaiul Indepenţei – între Cotroceni şi Piaţa Unirii – în timp ce al doilea va fi realizat la Lacul Tei.

În schimb, spune Dedu, pentru ca acesta culoare să fie eficiente locuitorii oraşului ar trebui să le respecte şi să nu se mai ajungă în situaţia ca acestea să fie degradate sau distruse în totalitate. „Problema stă în reglemtare, pentru că la noi nu se respectă. În alte state, dacă e trasă o linie pe şosea nimeni nu o depăşeşte“, mai spune directorul.

Pe aceeaşi temă:

Circulaţia tramvaiului 1, blocată pe un sens, după un accident

Bicicliştii cer în stradă „un oraş pentru oameni“, în timp ce Primăria Capitalei a promis în jur de 100 de kilometri de benzi destinate pedalatului

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite