Piaţa Leul Ierusalimului a fost inaugurată în Sectorul 3: „Am creat o punte între trecut şi viitor”

0
Publicat:
Ultima actualizare:
sss

Primăria Municipiului Bucureşti, prin Administraţia Monumentelor şi Patrimoniului Turistic, Primăria Sectorului 3, în colaborare cu Ambasada Israelului în România şi Complexul Educaţional LaudeReut, au inaugurat luni Piaţa Leul Ierusalimului şi au dezvelit o statuie cu acelaşi nume.

Cu ocazia evenimentului a avut loc şi inaugurarea clădirii Academician Nicolae Cajal, sediul liceului Laude-Reut, din strada Cluceru Udricani nr. 12, sector 3, Bucureşti, se arată în comunicatul de presă emis de Complexul Educaţional Laude-Reut. 

Potrivit sursei citate, iniţiativa a apărut în urmă cu câţiva ani, pornită de către Fundaţia Ronald S. Lauder România, prin Tova Ben NunCherbis, care începuseră restaurarea unei părţi din vechiul cartier evreiesc aflat în perimetrul străzilor Sfânta Vineri, Cluceru Udricani, Olteni şi Iuliu Barasch din  Sectorul 3.

„Astfel a apărut ideea de a aduce de la Ierusalim statuia Leul Ierusalimului, care este un simbol al poporului evreu şi al Israelului – Leul este reprezentativ pentru poporul evreu încă din timpuri biblice, de mai bine de 3000 de ani”, mai scrie în comunicat.

Complexul Educaţional Laude-Reut mai subliniază că proiectul a fost realizat în colaborare cu compania israeliană ZIM, statuia fiind donată Primăriei de către municipalitatea Ierusalimului „în semn de prietenie, la ceas aniversar a 50 de ani de la reunificarea Ierusalimului, a 70 de ani de la crearea Statului Israel şi în onoarea a tot atâţia ani de relaţii diplomatica neîntrerupte între cele două ţări, într-un secol românesc”.

Despre clădirea „Academician Nicolae Cajal”, instituţia educaţională spune că reprezintă o punte între trecut şi viitor”.

„Laude-Reut, salvând astfel de la ruină un edificiu istoric, cu o arhitectură aparte, acordându-i-se o nouă viaţă, atât prin consolidarea şi renovarea ei, cât şi prin suflul tineresc şi entuziasmul adolescenţilor care se pregătesc aici să devină liderii lumii de mâine. Am creat o punte între trecut şi viitor, cu o bază solidă în educaţie şi dezvoltare personală şi profesională, catalizator al renaşterii şi progresului.  

Clădirea Laude-Reut poartă numele Academicianului Nicolae Cajal, savant al României, Preşedinte al Federaţiei Comunităţilor Evreieşti din România şi al Academiei Române, fondator al Fundaţiei Ronald S. Lauder România”, conform comunicatului de presă.

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite