O clădire din centrul Capitalei va arăta ca în vremurile trecute

0
Publicat:
Ultima actualizare:

O clădire din apropierea Pieţei Universităţii, de lângă Spitalul Colţea, este pe punctul de a fi readusă la design-ul iniţial, cel de pe vremea regelui Ferdinand. Arhitecta care se ocupă de proiect a declarat că în acest moment faţada clădirii nu este potrivită pentru zona în care se află.

Clădirea este veche de aproximativ 100 de ani, dar după restaurarea din anul 2005 faţada clădirii a fost transformată radical. „Atunci s-a schimbat aspectul clădirii şi s-a transformat în unul modern“ , povesteşte arhitecta Maria Cristina Georgescu, cea care se ocupă de proiect.

Dacă refacerea clădirii va fi aprobată se vor închide balcoanele, se va amplasa un lift exterior, iar terasa clădirii se va transforma într-una circulară.

De asemenea, arhitecta spune că şi în vremea dictatorului Nicolae Ceauşescu au existat modificări asupra clădirii, dar cea mai importantă transformare a avut loc în urmă cu opt ani.

Clădirea este situată pe strada Mavrogheni numărul 1, în apropierea Spitalului Colţea.

Pe aceeaşi temă:

Primăria Capitalei explică de ce nu s-a intervenit până acum în cazul clădirii prăbuşite din Centrul Vechi

Lista „bombelor cu ceas”, actualizată de Primăria Capitalei. 30 de clădiri cu risc seismic au fost consolidate până în prezent

Sediul vechi al Primăriei Capitalei, în renovări de aproape trei ani

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite