Lucrările la imobilul lui Marius Locic şi a lui Valeriu Stoica au fost oprite în urma protestului de miercuri

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Lucrările la imobilului care se construia ilegal pe strada Carol Davila au fost oprite în urma protestului celor 60 de locuitori ai cartierului Cotroceni, după ce aceştia au prezentat mai multe documente secretarului de stat în Ministerul Dezvoltării.

La numai câteva ore înainte de protest inspectorii Inspectoratului de Stat în Construcţii s-au deplasat pe şantier şi au dat dispoziţia de oprire a lucrărilor. Florin Pârvu, vecinul din spatele construcţiei a solicitat acest lucru în instanţă, încă de pe 20 decembrie 2012.

Iulian Matache, secretar de stat în Ministerul Dezvoltări i-a anunţat la faţa locului că lucrările au fost oprite de marţi seară, după ce, în timpul zilei Asociaţia Salvaţi Bucureştiul condusă de Nicuşor Dan a trimis comunicate de presă în legătură cu protestul de miercuri.

În urma prezentării unor documente privind ilegalitatea construcţiei, secretarului de stat le-a dat dreptate protestarilor, şi i-a asigurat că pe numele beneficiarilor va fi demarată o anchetă de urmărire penală. „În documentele pe baza cărora a fost acordată autorizaţia de construire au existat o serie de inegalităţi. Construcţia nu respectă înălţimea, coeficienţii sau PUZ-ul”, a declarat pentru Adevărul, Ion Vasilescu, unul dintre organizatorii protestului.

Totodată, proceselor vor continua până când imobilul va fi demolat în cazul în care constructorul nu obţine un alt aviz legal de construcţie.„În acest caz există patru procese. Unul de suspendare, şi alte două de anulare a construcţiei, şi mai există un proces înaintat de Florian Pârvu, vecinul din spatele construcţiei. De asemenea, există şi o cerere de demolare a imobilului care se va judeca undeva prin vară”, a declarat Nicuşor Dan, preşedintele asociaţiei Salvaţi Bucureştiul.

Primăria Sectorului 5 a emis la sfârşitul lui 2009 autorizaţia de construire.Conform protestatarilor, executarea autorizatiei de construire este suspendată prin sentinţa Tribunalului Bucureşti pronunţată în 4 mai 2012.

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite