Lanţ uman în jurul Casei Poporului. Evenimentul are loc pe 23 aprilie, de Ziua Internaţională a Cărţii

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Oameni din toate colţurile ţării sunt aşteptaţi, pe 23 aprilie, de la ora 18.30, să înconjoare Casa Poporului din Capitală, ţinând în mâini câte un volum deschis, de la editura Litera. Evenimentul face parte din cea de-a treia ediţie a campaniei Noaptea Cărţilor Deschise, organizată cu ocazia Zilei Internaţionale a Cărţii.

În acest an, campania îşi propune să aducă în stradă atât cartea, cât şi pe iubitorii ei, în ceea ce se doreşte a fi cel mai mare manifest procultură din România, scrie Mediafax. Mai exact, pe 23 aprilie, de la ora 18.30, românii care iubesc cititul îşi vor da mână şi vor forma un lanţ uman în jurul Casei Poporului. La eveniment, spun organizatorii, vor participa o mulţime de nume importante din lumea culturală.

Evenimente asemănătoare şi în alte ţări

Ziua Internaţională a Cărţii este celebrată în multe alte state ale lumii. Spre exemplu, în Spania se organizează un maraton de citit care durează două zile, iar regele Spaniei decernează premiul Miguel de Cervantes. În Marea Britanie şi Irlanda au fost inventate „jetoanele pentru carte“, care valorează 1 liră fiecare şi sunt distribuite pe parcursul anului în toate şcolile şi liceele pentru a fi folosite la achiziţia de volume, de Ziua Internaţională a Cărţii.

image

În Dubai, compania aeriană Emirate oferă cărţi pasagerilor, încurajându-i să le ofere la rândul lor în ţările unde călătoresc, orchestrând astfel o iniţiativă de schimb de cărţi pentru mai mult de 100 de destinaţii din toată lumea. În Germania, Marea Britanie şi Statele Unite ale Americii sunt organizate o mulţime de evenimente în cadrul sunt donate sute de mii de volume.

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite