Iulia Ionescu le-a spus călugărilor de la Sihăstria Rarăului că nişte profesoare de la liceu testează pe copii tehnici de reiki şi radiestezie. Fata nu a venit la şcoală

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Călugării de la mănăstirea Sihăstria Rarăului din Suceava, acolo unde Iulia Ionescu a stat în noapte de 14 spre 15 februarie, au postat pe contul de Facebook al locaşului de cult o scurtă relatare a celor întâmplate. Fără să dea nume, monahii au vorbit despre venirea Iuliei la mănăstire şi despre cauza care ar fi determinat-o să-şi ia lumea în cap. Aceasta ar porni din şcoală, unde nişte profesoare practică metode terapeutice neconvenţionale.

Mănăstirea Sihăstria Rarăului că mai multe profesoare de la Colegiul Sfântul Sava din Capitală, acolo unde ea este elevă, ar practica reiki şi radiestezie, nişte tehnici terapeutice neconvenţionale, pe care le-ar testa pe copii, la clasă.

„În pragul serii venind un oaspete trimis de Dumnezeu şi însoţit de o maică şi un călugăr căutînd Mântuirea! Nu îl poţi trimite la o altă Mânăstire fie şi de maici, aşa că dvs (…) încercaţi să aruncaţi vina pe Arhimandritul Ioan, care este Duhovnicul miilor de oameni care sunt trăitori, nu mai vorbim de alţii care fac parte din alte culte şi tot urcă pînă în vîrful Rarăului să vadă şi ei şi să audă ce se întîmpla pe acel Colţ de Rai al Rarăului! Dacă chiar vă preocupa starea acelei fete ,mergeţi şi va interesaţi la şcoală, în familie, de unde au început problemele... De ce Profesoara X merge la radiestezie? De ce profesoara cutare merge la Reyki şi alte minunăţii drăceşti... aceştia experimentează pe copii din şcoli, pe copiii dvs… iar problemele din familie vin şi pun capac şi inima omului este aceea care trece prin traume din cauza informaţiilor primite, trăite, gândirea la ce va să fie mai târziu se trezeşte la realitate, anticiparea unui viitor mai puţin bun aduce în mintea celui pe care Dumnezeu îl luminează, apar întrebările de sine, ce va fi cu sufletul unde se va sălăşlui după moarte, centrul acestui univers este în inima noastră, tot ce gândim ajunge să îl trecem prin inima carnală şi în noi se dezlănţuie întreaga Creaţie a lui Dumnezeu, apar schimbări extraordinare! Nu noi mai gândim, ci însuşi Hristos Iisus este cel care ne va conduce spre Mântuirea Sufletului, dar şi spre sănătatea Trupului! Amin!“, au scris călugării pe contul de Facebook al mănăstirii. 

Pe de altă parte, fostul director Colegiului Naţional Sfântul Sava din Capitală, George Cazacu, neagă că profesori din cadrul liceului ar practica asemenea metode terapeutice. „Nu există niciun profesor în şcoală care să practice asemene tehnici. Nici nu ştiam că se face aşa ceva în Bucureşti“, declară Cazacu. De asemenea, nici alţi elevi ai liceului nu par să fi auzit de astfel de practici. 

Iulia nu a venit la şcoală

Iulia Ionescu nu a venit luni la cursuri. „Au mai fost cazuri în care au lipsit copiii şi câte o săptămână. Vom discutade comun acord cu părinţii cât are nevoie să stea acasă. Nu cred că absenţa îi va afecta studiile şi viaţa şcolară. Eu nu ştiam ca ea să aibă vreo problemă“, susţine directorul liceului, George Cazacu.

Iulia nu este nici acasă la mama sa, iar vecinii bănuiesc că fata, împreună cu mama şi bunica, ar sta la o mătusă. De asemenea, vecinii povestesc despre Iulia că era un copil introvertit.

Iulia Ionescu (15 ani), elevă în clasa a IX-a la Colegiul ”Sfântul Sava”, unde a intrat cu media 10, pare să fi intrat în pământ, de miercuri la ora 12.00, când a fost lăsată de mama ei la staţia de metrou Eroilor. Aici s-au despărţit, femeia plecând spre serviciu, iar copila spre şcoală. Fata a fost găsită sâmbătă, într-un tren internaţional care venea de la Moscova şi mergea spre Sofia. Adolescenta s-a urcat în tren la Suceava pentru a ajunge la Bucureşti, fiind identificată de angajaţii CFR.

Articole pe aceeaşi temă

La preot mergi pentru suflet

Minunea nu a ţinut decât vreo trei luni, până când şi-a dat jos hainele de frate de mănăstire, şi-a ras barba, iar acum, după ani, este tătic cu copii mari. Avea 20 de ani. Iulia e minoră şi în mijlocul adolescenţei. 

Despre graniţa dintre religie şi educaţie, la Adevărul Live: este normal ca o tânără de 15 ani să aibă duhovnic?

Cazul Iuliei Ionescu, eleva de 15 ani de la reputatul Colegiul Naţional „Sf. Sava” care a fugit patru zile de acasă pentru a merge la mănăstiri în Moldova, ridică o serie de întrebări despre rolul religiei în educaţia copiilor şi până unde poate merge relaţia tinerilor cu Biserica. Preoţi, psihologi, criminalişti şi dascăli vor dezbate această temă la Adevărul Live.

Fuga Iuliei de lume - câteva gânduri

Călătoria spre regăsirea de sine a Iuliei - căci aşa privesc eu dispariţia şi întoarcerea în familie a acestei adolescente - a prilejuit, cum era de aştepta, o intensă dezbatere în agora românească. Unii acuză familia Iuliei, Biserica reprezentată de duhovnic, şcoala, alţii se apără, unii caută vinovaţi, alţii folosesc momentul să plătească poliţe unor adversari mai vechi, unii fac analize psihologice, alţii doar politice.

EXCLUSIV Cum a fost ascunsă Iulia Ionescu în Mănăstirea Sihăstria Rarăului. Stareţul Ioan Larion Neagoe: „Îmi pare rău că am păcălit Poliţia“

Misterele dispariţiei Iuliei Ionescu încep să se dezlege. Fata s-a ascuns la Mănăstirea Sihăstria Rarăului din Câmpulung Moldovenesc, judeţul Suceava, iar călugărul care a condus-o la gară provine din acest lăcaş de cult.

Spovedania duhovnicului Iuliei, părintele Visarion: „Trimitea sute de mailuri“

La vârsta pubertăţii, Iulia Ionescu îi vorbea la nesfârşit părintelui Visarion Alexa despre inevitabilul Apocalipsei şi despre refugiul în viaţa monahală. Şi asta se întâmpla de trei ani, de când fata avea 12 ani. Preotul Eugen Tănăsescu, blogger „Adevărul“, a stat de vorbă cu duhovnicul fetei.

Misterele Iuliei Ionescu, fata fugită de-acasă. Implicaţiile religiei în acest caz, dezbătute în „Adevărul”

Iulia Ionescu, elevă în clasa a IX-a la Colegiul Naţional “Sfântul Sava” din Bucureşti, dispărută miercuri de acasă, a fost găsită sâmbătă. Timp de patru zile, fata de 15 ani ar fi bătut la porţile mănăstirilor din Neamţ şi Suceava, unde ar fi încercat să se călugărească, după cum i-ar fi spus de multe ori duhovnicului ei, preotul Visarion Alexa.

Cazul Iulia Ionescu: între religie, poliţie şi presă

Faptul că la ora actuală educaţia religioasă este sau nu înţeleasă de copii, combinată şi cu aspectul informativ, respectiv corespondenţa pe mail cu duhovnicul – cum a fost în cazul Iuliei Ionescu - dovedeşte că Biserica ţine pasul cu cuceririle tehnologiei, dar în anumite aspecte rămâne la nivelul Evului Mediu. Inclusiv în privinţa secretului spovedaniei.

Cazul elevei care a fugit de acasă şi a vrut să se călugărească. Teologul Radu Preda: „Mai bine să-l cauţi pe Dumnezeu decât pe negustorul de droguri!“

Teologul Radu Preda susţine că în cazul Iuliei Ionescu avem de a face cu o tânără care îşi caută drumul în viaţă, chiar dacă nu prin modalitatea potrivită, şi că duhovnicul nu este obligat de nicio lege să dezvăluie ce i se mărturiseşte la spovedanie.

Duhovnicul elevei care ar fi fugit la mânăstire: „Spovedania Iuliei avea loc cu mami şi bunica la doi metri în spatele ei“

Părintele Visarion Alexa, preotul care slujeşte la Biserica Sfântul Nicolae din cartierul Militari şi duhovnicul Iuliei, adolescenta din Bucureşti care ar fi fugit la mânăstire fără ştirea părinţilor,  a explicat enoriaşilor ce s-a întâmplat. Părintele a spus că mama şi bunica fetei au fost înştiinţaţi de starea Iuliei.

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite