FOTO Familia Anghel îşi comemorează copilul ucis de câini în urmă cu un an. Zeci de oameni aprind lumânări în Parcul Herăstrău

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Astăzi, la un an de când Ionuţ Anghel a fost ucis de o haită de câini, familia micuţului organizează un eveniment de comemorare menit să păstreze vie amintirea copilului, dar şi să tragă un semnal de alarmă asupra evenimentelor care se pot încheia tragic.

UPDATE 19.34 Printre cei prezenţi la manifestaţie s-a aflat şi fratele lui Ionuţ, Andrei, care a purtat un tricou cu chipul fratelui său. Băieţelul a plâns minute în şir, stând alături de tatăl său. 

UPDATE 18.50 La evenimentul de comemorare a venit o femeie care a spus că vrea să dea adunării „un ton umoristic“. Cei prezenţi au început să huiduie, iar jandarmii au îndepărtat-o.

UPDATE 18.25 În faţa Parcului Herăstrău s-au adunat în urmă cu puţin timp oameni de toate vârstele care au dorit să aprindă o lumânare pentru micuţul Ionuţ, care în urma cu an a murit sfâşiat de o haită de câini pe un maidan în apropierea Parcului Tei din Capitală. Oamenii au aşezat mai multe lumânări în formă de inimă şi în mijlocul inimii au pus o poză cu micuţul care a murit.

La evenimentul de comemorare este prezent şi fratele lui Ionuţ, Andrei, cel care l-a văzut pentru ultima dată în viaţă pe micuţul în vârstă de patru ani.

Astăzi, 2 septembrie, bucureştenii sunt invitaţi în Parcul Herăstru din Capitală, aici unde va avea loc manifestaţia.

„Fără să vrea şi fără să ştie, acest suflet nevinovat a devenit eroul României: datorita lui, instituţiile statului au adoptat, în sfârşit, legea care trebuia să facă să dispară toţi câinii de pe străzi şi care, în memoria lui, îi poartă numele - Legea lui Ionuţ“, se precizează pe pagina de Facebook a evenimentului.

Evenimentul de comemorare, aşa cum a fost numit pe reţelele de socializare, este organizat de Asociaţia Memoriala Ionuţ Cosmin Anghel (AMICA) şi este susţinut de Iniţiativa pentru Responsabilitate Civică (IREC) şi Asociaţia Procivilizaţie fără maidanezi, urmând să înceapă la ora 18.00.

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite