Elevii din sectorul 1 aleargă din nou. Ediţia a douăsprezecea a Cupei 1 a început astăzi

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Competiţia de atletism s-a ţinu pe Stadionul Tineretului
Competiţia de atletism s-a ţinu pe Stadionul Tineretului

Elevii din şcolile şi liceele Sectorului 1 se întrec începând de astăzi în Cupa 1, o competiţie a sportului şcolar din Capitală ajunsă la cea de-a 12-a ediţie. Evenimentul a debutat marţi pe Stadionul Tineretului cu proba de atletism.

La această ediţie a Cupei 1, potrivit unui comunicat de presă emis de Sectorul 1, atletismul este sportul rege: din cei aproape 1.700 de elevi înscrişi, 425 au optat pentru atletism. Evenimentul este organizat de Primăria Sectorului 1 în parteneriat cu Asociaţia „Totul pentur sport“.

Întrecerile la celelalte sporturi din cadrul competiţiei Cupa 1- fotbal, volei, handbal şi baschet vor debuta în data de 6 noiembrie, iar festivitatea de premiere, la care vor participa foşti sau actuali campioni ai sportului românesc, va avea loc la începutul lunii decembrie.

“Cupa 1 este o competiţie de tradiţie dedicată elevilor din Sectorul 1. Ediţie de ediţie, interesul elevilor faţă de această competiţie a crescut şi asta nu poate decât să ne bucure. Prin activitate fizică practicată în mod organizat, copiii noştri se dezvoltă fizic şi psihic armonios şi sănătos, îşi întreţin o stare optimă de sănătate şi îşi formează un caracter de învingător. Sunt susţinătorul unui mod de viaţă sănătos. Sportul înseamnă sănătate!”, afirmă Primarul Sectorului 1, Andrei Chiliman.

Cupa 1 este o competiţie care se adresează liceelor şi şcolilor generale din Sectorul 1, incluzând competiţii pentru două categorii de vârstă (şcoală generală şi liceu), separat pentru fete şi băieţi. La această ediţie s-au înscris aproape 1.700 de elevi din 49 de şcoli şi licee din Sectorul 1.

Participanţii la Cupa 1 se vor întrece timp de o lună la cinci sporturi: handbal, atletism, baschet, volei şi fotbal. Aceştia vor concura şi în acest an într-un sistem piramidal, de tip champions league (grupe, sferturi, semifinale, finale), la sfârşitul căruia cei mai buni dintre cei buni vor primi importante premii în cadrul unei festivităţi demnă de mari campioni.

Evoluţiile participanţilor şi detalii despre competiţie pot fi urmărite pe pagina evenimentului  şi pe pagina de Facebook.

Organizatorii şi-au propus prin acest proiect să încurajeze spiritul competitiv şi să evidenţieze importanţa sportului în rândul elevilor. Ca în fiecare an, competiţia se bucură de sprijinul Inspectoratului Şcolar al Municipiului Bucureşti.

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite