Două clădiri din Centrul Vechi al Capitalei, construite în urmă cu 150 de ani, ar putea fi consolidate

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Consilierii generali vor discuta, astăzi, două proiecte de hotărâre care prevăd aprobarea documentaţiei de avizare a lucărilor de consolidare la două imobile situate în Centrul Istoric al Capitalei, pe strada Blănari.

Primul proiect de hotărâre vizează lucrările de consolidare la imobilul aflat pe strada Blănari numărul 2. Clădirea se află în Centrul Vechi al Capitalei şi a fost construită în anul 1865, fiind în prezent inclusă pe lista celor care îndeplinesc condiţiile de prăbuşire la un posibil cutremur.

În expunerea de motive se precizează faptul că lucrările de consolidare constau în crearea de cadre din beton armat cu planşee din beton armat, pereţi de închidere şi compartimente din zidărie Porotherm, consolidându-se şi funadaţiile existente.

„Valoarea totală a lucrările de consolidare este de 5.276,570 mii lei, inclusiv TVA, din care valoarea construcţii- montaj este de 3.898,543 mii lei inclusiv TVA“, se arată în expunerea de motive.

În ceea ce priveşte durata lucrărilor, acestea se vor întinde pe o perioadă de 24 de luni.

Al doilea proiect de hotărâre prevede aprobarea documentaţiei de avizate a lucrărilor de consolidare la o clădire aflată pe strada Blănari numărul 8. Construcţia a fost ridicată în anul 1864 şi se află „pe lista clădirilor încadrate de clasa I de risc seismic şi pericol public“, potrivit proiectului de hotărâre.

De asemenea, dacă proiectul va fi aprobat de Consiliul General al Municipiului Bucureşti, lucrările ar trebui să se desfăşoare pe parcursul a 24 de luni, „valoarea totală fiind de 1.990,963 mii lei, inclusiv TVA, din care valoarea construcţii- montaj este de  1.141,406 mii lei, inclusiv TVA“.

Pe aceeaşi temă:

Se dezbate public construirea unor clădiri controversate pe care Primăria Capitalei a încercat să le treacă pe furiş

FOTO Clădiri istorice pe care Bucureştiul le-a pierdut în 2013: Hala Matache, vedeta de pe lista demolărilor

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite