Două cabinete veterinare din Sectorul 1 al Capitalei sterilizează gratuit câini cu stăpân

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Începând de sâmbătă, 15 martie, a intrat în vigoare legea care obligă deţinătorii de câini din România să îşi înregistreze şi să îşi identifice animalele până la 1 ianuarie 2015, dar şi să-şi sterilizeze câinii de rasă comună şi metiştii acestora. Reprezentanţii Primăriei Sectorului 1 au anunţat că au pus la dispoziţia bucureştenilor care locuiesc pe raza sectorului două cabinete în care se fac sterilizări gratuite.

De sâmbătă, toţi românii care au câini sunt obligaţi prin lege să îşi identifice animalele şi să le înregistreze în Registrul de evidenţă a câinilor cu stăpân (RECS), în timp ce câinii de rasă comună sau metiştii acestora trebuie să fie castraţi până la 1 ianuarie 2015, în caz contrat stăpânii riscând o amendă care poate ajunge la 10.000 de lei.

Primăria Sectorului 1 a pus la dispoziţia bucureştenilor două cabinete veterinare care fac sterilizări gratuite. „Administraţia locală a sectorului 1 a deschis, încă din vara anului 2008, două Centre de Asistenţă Sanitar-Veterinară Socială: unul situat în strada Pajurei nr. 13 şi cel de-al doilea în strada Gârlei nr. 2 unde locuitorii acestei zone administrative îşi pot steriliza gratuit animalele de companie“, se arată într-un comunicat trimis de reprezentanţii Primăriei Sectorului 1.

Cei care deţin animale de companie şi care doresc să-şi sterilizeze câinii sau pisicile se pot programa telefonic la unul dintre cele două Centre. Pentru centrul situat în strada Pajurei nr. 13, programările se fac la numărul de telefon 021/668.36.47, în timp ce pentru centrul din strada Gârlei nr. 2,  la numărul de telefon  021/233.05.27. Cele două centre sunt deschise cinci zile pe săptămână: luni şi miercuri între orele 8.00-16.30,  marţi şi joi în intervalul orar 10.00-18.00, iar vineri de la ora 8.00 până la ora 14.00.

De asemenea, pentru proprietarii de câini care nu se pot deplasa, reprezentanţii Serviciului Poliţia Animalelor transportă gratuit animalele la cabinetele veterinare.

Pe aceeaşi temă:

Cum se va transforma Grădina Zoo Bucureşti şi parte din Pădurea Băneasa în Bio Parc

Începând de sâmbătă, toţi românii sunt obligaţi să îşi înregistreze câinii. „Cei de rasă comună trebuie să fie castraţi“

București



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite