De astăzi se pot cumpăra călătorii la metrou prin SMS. Tehnologia folosită este unică în lume

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Din 1 aprilie 2013, Bucureştiul se alătură marilor oraşe ale lumii, care pot folosi telefonul mobil pentru a-şi cumpărarea călătoriilor la metrou.

Doar clienţii Orange şi Vodafone se pot bucura de noul serviciu oferit de cei de la Metrorex. Cumpărarea unei călătorii cu metroul se poate face prin trimiterea unui mesaj scris la numărul 1700, după care se va aştepta confirmarea plăţii tot prin SMS.

Reprezentanţii Metrorex s-au gândit şi la cei care vor să îşi cumpere mai multe călătorii şi au creat două pachete pentru aceştia: primul pachet include două călătorii şi se poate comanda printr-un mesaj scris care să conţină textul 2C. Cel de-al doilea pachet conţine zece călătorii şi poate fi cumpărat tot printr-un mesaj scris care să conţină textul 10C. Ambele opţiuni se trimit la numărul 1700.

Cât costă călătoriile?

Preţul unei singure călătorii este de 0,50 euro (aproximativ 2,2 lei), iar pentru două călătorii, cumpărătorii vor plăti 0,90 euro (aproximativ 4 lei). Pachetul cu cele zece călătorii costă 3,25 euro (aproximativ 15 lei).

Accesul în staţia de metrou se  va face prin apelarea gratuită a numărului 1700 şi apropierea receptorului telefonului de validatoarele instalate în staţiile de metrou. Telefonul mobil va emite un semnal sonor care va fi interpretat de validator. În urma interpretării, validatorul va stabili în timp real dacă mai există călătorii în contul cumpărătorilor.

Serviciul de achiziţionare a titlurilor de călătorie, se bazează pe tehnologia Data-Over-Voice, o tehnologie unică în lume.

Întregul proiect a început încă de anul trecut, când a fost testat în şapte staţii pilot. După întreaga testare, Metrorex a decis să extindă proiectul în toate staţiile de metrou.

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite