Consilierii generali au aprobat desfiinţarea a 857 de posturi vacante din structurile municipalităţii

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Consilierii generali din cadrul Primăriei au aprobat, miercuri, proiectul de hotărâre care prevede „asigurarea funcţionalităţii administraţiei publice locale“. Mai exact, consilierii au votat desfiinţarea a peste 850 de posturi vacante din structurile municipalităţii bucureştene.

Potrivit proiectului de hotărâre aprobat de Consiliul General, din cele peste 850 de posturi vacante care vor fi desfiinţate, 42 sunt la nivelul aparatului de specialitate al primarului general. Pentru aparatul de specialitate al primarului general, au fost aprobate 985 de posturi, faţă de 1.027, din care 112 posturi sunt de conducere.

Mai puţine locuri la ASPA

Unul dintre punctele din proiectul de hotătâre a vizat reducerea numărului de posturi existente din mai multe instituţii de cultură. Spre exemplu, numărul de posturi de la Teatrul Mic a fost redus de la 163 la 118, din care 14 sunt de conducere.

Şi numărul posturilor de la Circ & Variete Globus a fost micşorat de la 374 la 209, din care 13 sunt de conducere. În ceea ce priveşte Autoritatea pentru Supravegherea şi Protecţia Animalelor (ASPA), potrivit proiectul de hotărâre votat de consilieri, numărul posturilor vacante s-a redus de la 251 la 100, din care 12 sunt de conducere. Şi numărul posturilor de la Muzeul Municipiului Bucureşti s-a redus de la 152 la 140.

Răzvan Băncescu, coordonatorul de proiect ASPA, a declarat că acest lucru nu îi afectează pe cei 47 de angajaţii ai Autorităţii. „Atâţia erau şi când s-a întâmplat tragedia cu Ionuţ. Noi nu putem face angajări. Raportul este de unu la unu, pleacă un om poate să vină altul, nu mai mulţi“, a spus Băncescu, care spune că desfiinţarea va fi făcută doar pe foaie şi nu va avea un impact direct asupra celor care lucrează în ASPA.

Pe aceeaşi temă:

PDL şi PPDD cer comisie parlamentară de anchetă privind gestionarea bugetului Primăriei. Mihai Atănăsoaei: „Noul sediul al Primăriei, chirie de lux“

Şedinţă de consiliu, miercuri: consilierii generali ar putea lăsa ASPA fără 151 de posturi vacante

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite