Bucureşti: Special Gold, cel mai vândut drog legal

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Magazinele de droguri legale din Bucureşti au sute de clienţi în fiecare zi. Aseară, la spice-shopul de pe Strada Lizeanu, clienţii erau nelipsiţi de la geamul prin care se dădeau pliculeţele.

În mai puţin de zece minute, vreo opt tineri au trecut pe la magazin. Întrebaţi ce vor cumpăra, toţi au răspuns: Special Gold.

„Asta se ia cel mai mult. A început nebunia cu Special Gold. Nu cred că se ia pentru că este cel mai ieftin, ci pentru că s-a creat efectul de masă. Asta este de fapt sarea de baie“, a spus vânzătorul.

Un plic de Special Gold de 0,25 de grame costă 50 de lei, iar potrivit altor vânzători de la alte spice shopuri din oraş, următoarea substanţă preferată de cumpărători este Magic.

Preţul acesteia este de la 70 de lei în sus, în funcţie de gramaj. De asemenea, vânzătorii dau fără probleme detalii. „Ce să fumezi!? Se fac liniuţe şi se trag pe nas. Depinde de organismul fiecăruia. Unii mor şi din cauza alcoolului“, a mai spus o vânzătoare.

Sarea de baie a făcut cinci victime

Chiar dacă în urmă cu aproximativ două săptămâni cinci tineri din Capitală, cu vârste cuprinse între 25 şi 30 de ani, au murit după ce au consumat sare de baie, substanţa încă se vinde fără probleme la magazinele de specialitate, fără ca autorităţile să ia vreo măsură pentru a stopa acest fenomen. Victimele erau pacienţi ai centrului Risc Minim, din cadrul Asociaţiei de Luptă Împotriva Alcoolismului şi Toxicomanilor şi se pare că aveau şi probleme cardiace.

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite