Din toamnă, liceenii din Moldova vor învaţă opţional despre proprietatea intelectuală

Din toamnă, liceenii din Moldova vor învaţă opţional despre proprietatea intelectuală

FOTO arhivă

Din toamnă, în programul şcolar va figura o nouă disciplină – „Introducerea în proprietatea intelectuală”. Cursul va fi studiat opţional de către elevii claselor liceale. Un ordin în acest sens a fost semnat decătre ministrul educaţiei Corina Fusu.

Ştiri pe aceeaşi temă

Solicitat de IPN, Octavian Apostol, directorul Agenţiei de Stat pentru Proprietate Intelectuală (AGEPI), a spus că noua disciplină este introdusă în procesul educaţional pentru a creşte gradul de cunoaştere a domeniului proprietăţii intelectuale în rândul elevilor. Un studiu recent  arată că aproape 50 la sută dintre elevi consideră piratenia şi contrafacerea drept o normalitate.

„Considerăm că trebuie să creem o cultură în domeniul proprietăţii intelectuale pentru a putea fi respectate aceste drepturi şi asta trebuie să înceapă în şcoală, în liceu. Noi vom încerca să promovăm respectarea drepturilor celorlalţi”, a spus Octavian Apostol.

Potrivit directorului AGEPI, următoarea etapă este desfăşurarea campaniei „Stop pirateria şi contrafacerea”. Apoi va urma pregătirea profesorilor. Materialul didactic este deja pregătit. Cursul este dedicat liceenilor cu profil real şi umanist.
 
citeste totul despre: