Vlad Filat recunoaşte că a greşit în faţa lui Vlad Plahotniuc: „Nu este corect să personalizezi lupta politică ori să aduci acuzaţii neprobate“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Vlad Filat regretă că „a personalizat“ problemele
Vlad Filat regretă că „a personalizat“ problemele

Premierul desemnat îşi toarnă cenuşă în cap. Vlad Filat îşi exprimă regretul că l-a acuzat de toate relele din ţară pe oponentul său politic, democratul Vlad Plahotniuc, fără a aduce probe.

„Într-o activitate politică nu trebuie să personalizezi problemele. Eu am avut puncte radical diferite pe domenii de principiu cu dl. Plahotniuc, dar important este să găseşti mecanisme de conlucrare pentru viitorul ţării, pentru angajamentele pe care le ai în faţa cetăţenilor. [...] E adevărat, nu am comunicat eficient în cadrul AIE 2. Eu nu mă feresc să-mi recunosc greşelile. Nu este corect să personalizezi lupta politică ori să aduci acuzaţii neprobate. Am făcut şi eu astfel de greşeli, voi avea grijă ca pe viitor să nu le repet“, a declarat liderul PLDM într-un interviu acordat agenţiei de stat Moldpres.

Conflictele dintre cei doi politicieni au fost depăşite. „Ca să te împaci cu cineva, trebuie mai întâi să te cerţi. Noi avem deseori puncte diferite de vedere, divergenţe cu dl. Plahotniuc, însă aceasta nu înseamnă că nu putem găsi compromis, identifica mecanisme consensuale de luare a deciziilor. Totul depinde dacă fiecare este de acord că astăzi Republica Moldova are nevoie de avansare pe agenda sa europeană. Cred că doi politicieni, indiferent de divergenţe, găsesc compromisul atunci cînd fac referinţă la angajamentele pe care le au în faţa cetăţenilor. Indiferent de tensiuni, crize politice, noi am găsit acest compromis – modernizarea europeană a Republicii Moldova“, a spus Filat. 

De asemenea, el este convins că vor fi suficiente voturi pentru ca noul guvern să fie votat, iar alegerile anticipate- evitate: „Contez pe voturile tuturor parlamentarilor, chiar dacă sunt conştient că cei de la PCRM, de exemplu, nu-şi vor da votul pentru noul guvern. Avem însă suficienţi deputaţi care îşi doresc evitarea alegerilor anticipate şi menţinerea RM pe calea europeană“.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite