Vlad Filat (PLDM): „Vom găsi un compromis sau vom convoca şedinţa Parlamentului fără o majoritate”

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Vlad Filat, liderul PLDM FOTO: Adevărul
Vlad Filat, liderul PLDM FOTO: Adevărul

Liderul PLDM, Vlad Filat, crede că cele trei partide pro-europene vor găsi, până la urmă, un compromis, dar admite că următoarea şedinţă a Parlamentului, de săptămâna viitoare, ar putea fi convocată fără o coaliţie majoritară. Declaraţia a fost făcută astăzi, după o nouă rundă de negocieri dintre PLDM, PD şi PL.

„Insist să spun că întâlnirile sunt necesare. Cred în continuare că vom reuşi să ajungem la un compromis. Eu cred că la dispoziţie avem cu toţii timpul pentru a ne înţelege, dar nu să ne condiţionăm. Eu vrea ca liberalii, în afară de acuzaţii, de declaraţii tari, să contribuie la identificarea acelui compromis, de care vorbim demult. PL are pârghiile şi posibilitatea ca să vină cu acest compromis. E timpul ca să vină cu o ofertă clară asupra pretenţiilor sale, cum ar fi principiile europene. Până acum, nu au venit cu propuneri concrete”, a spus Filat.

„Nu vreau să acuz pe cineva. Dar atunci când îţi doreşti să participi la guvernare într-o perioadă foarte dificilă, trebuie să contribui prin acţiune, prin cedări, dacă e necesar”, a adăugat liderul PLDM.

Comentând afirmaţia liderului PL, precum că PLDM şi PD s-ar fi înţeles deja cu PCRM, Filat a calificat-o ca fiind „o afirmaţie tare”. „Noi cu PCRM nu vom fi nici în coaliţie, nici în alianţă. Dar vom discuta cu toţi deputaţii atunci când vor fi puse în discuţie probleme de interes naţional”.

„Dacă nu ajungem la un numitor cu PL, atunci vom fi nevoiţi să convocăm şedinţa Parlamentului în lipsa unei majorităţi, să discutăm problemele majore. Dar această situaţie nu e dorită, ci reiesă din situaţia nefericită în care ne aflăm”.

Filat a confirmat că următoarea şedinţă a Legislativului va avea loc săptămâna viitoare.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite