Vlad Batrîncea: Introducerea vectorului european în Constituţie este o manipulare

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Introducerea vectorului european în Constituţia Republicii Moldova este o manipulare şi o acţiune electorală. Declaraţia a fost făcută de deputatul Partidului Socialiştilor, Vlad Batrîncea, în cadrul emisiunii „Acces direct” de la postul de televiziune NTV Moldova, transmite IPN.

„Nu poţi să faci din asta o normă constituţională obligatorie. Noi, la timpul potrivit, vom merge la Comisia de la Veneţia şi la alte instituţii pentru a lupta ca să nu apară această prevedere absolut ruşinoasă în Constituţia noastră”, menţionează parlamentarul.

Potrivit lui, orice încercare de a izola Republica Moldova de est sau de vest aduce pagube cetăţenilor. Deputatul este de părere că nicio guvernare nu este în drept să-şi impună viziunea. 

„Închipuiţi-vă măcar pe o clipă că la putere vin socialiştii, modifică Constituţia şi introduc obligativitatea integrării euroasiatice. Bineînţeles că n-o să facem aşa ceva, dar vă închipuiţi ce reacţie va fi?”, întreabă politicianul.

Socialistul susţine că odată cu introducerea vectorului european în Constituţie ar însemna că promovarea oricăror altor viziuni va fi anticonstituţională şi ilegală. 

„Şi practic jumătate de ţară se scoate în afara legii”, a menţionat deputatul.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite