Vlad Ţurcanu: Discuţiile care au avut loc la Reşedinţa de Stat pot servi drept un scenariu de formare a viitoarei coaliţii între PSRM şi PDM

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Vlad Turcanu FOTO protv.md

Comentatorul politic Vlad Ţurcanu consideră că discuţiile care au avut loc la Reşedinţa de Stat, între Igor Dodon, Partidul Socialiştilor şi Partidul Democrat, pot servi drept un scenariu de formare a viitoarei coaliţii – între PSRM şi PDM, transmite IPN.

Vlad Ţurcanu spune că, dacă Republica Moldova este dependentă de finanţările din Vest, de piaţa europeană de desfacere, atunci nicio formaţiune, nici chiar cea a PSRM, nu se poate delimita de o asemenea cooperare pe dimensiunea europeană.

„De aceea se întârzie momentul formării coaliţiei, pentru că se identifică un compromis care să nu producă prea multe daune socialiştilor”, spune Vlad Ţurcanu. În opinia lui, există o mică şansă ca PSRM să urmeze îndemnul blocului ACUM la discuţii, deşi mai curând socialiştii sunt mai apropiaţi ca fel de a fi de democraţi.

Juristul Pavel Midrigan este de părere că discuţiile care au avut loc la Preşedinţie între şeful statului şi Partidul Socialiştilor cu Partidul Democrat nu au dat rezultate. În opinia lui, blocul ACUM vrea să-i „pună într-o oală” pe PDM şi PSRM ceea ce nu va reuşi pentru că democraţii nu vor să piardă „aura integrării europene”. Totodată, juristul spune că şi factorul extern are o mare importanţă pe scena politică din Republica Moldova în situaţia actuală.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite