Victoria Iftodi, noul ministru al Justiţiei, a depus jurământul. Dodon: Este una dintre puţinele persoane care corespunde criteriilor de integritate

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO presedinte.md
FOTO presedinte.md

Igor Dodon a semnat luni, 19 martie, decretul de numire în funcţie a noului ministru al Justiţiei, Victoria Iftodi. Preşedintele a lăudat candidatura acesteia, subliniind că „este una dintre puţinele persoane, recomandate de majoritatea parlamentară pentru funcţia de ministru, care ar corespunde criteriilor de integritate”.

UPDATE Noul ministru al justiţiei, Victoria Iftodi, a depus astăzi, 19 martie, jurământul. La eveniment au participat premierul Pavel Filip şi preşedintele Republicii Moldova, Igor Dodon, care a semnat decretul de numire în funcţie.

După ceremonia de învestire, şeful executivului a prezentat-o pe Victoria Iftodi echipei Ministerului Justiţiei, menţionând că noul ministru are o experienţă bogată şi va reuşi să avanseze implementarea reformelor iniţiate în domeniul justiţiei. În context, premierul a accentuat că reformarea acestui sector rămâne o prioritate pentru Guvern, se menţionează într-un comunicat de presă remis de executiv.

„Este una dintre cele trei reforme importante, alături de educaţie şi dezvoltarea infrastructurii drumurilor. Dacă ne dorim pensii, salarii, investiţii sociale şi publice, trebuie să înţelegem că primul lucru pe care trebuie să îl facem este reforma justiţiei. Acolo unde există justiţie corectă şi imparţială, acolo vin investitorii şi banii la bugetul Republicii Moldova”, a subliniat premierul.

Victoria Iftodi a subliniat că problemele din sistem îi sunt cunoscute şi în exercitarea mandatului se va axa pe promovarea proiectelor cu impact maxim pentru societate. „Intenţionez să continui eforturile Guvernului pentru implementarea direcţiilor strategice anunţate în reforma justiţiei. Această reformă urmează sa o realizăm nu doar pentru a ne respecta angajamentele asumate faţă de partenerii noştri de dezvoltare, dar în primul rând pentru cetăţeni”, a declarat ministrul justiţiei, citat de serviciul de presă al executivului. 


„După discuţiile cu prim-ministru Pavel Filip şi doamna Victoria Iftodi, candidat la funcţia de ministru al justiţiei, am semnat decretul de numire în funcţie a doamnei Victoria Iftodi”, a declarat Igor Dodon pe pagina sa de Facebook.

Şeful statului a precizat că o cunoaşte personale pe Victoria Iftodi: „Sper că se va impune şi va promova reformele necesare în justiţie”.

„Am discutat în detaliu despre necesitatea stringentă de realizare a reformelor reale în sectorul justiţiei”, a mai adăugat Dodon.

Ministrul Justiţiei şi-a anunţat demisia după ce în presă a apărut o convorbire telefonică cu omul de afaceri Veaceslav Platon din anul 2015, când Alexandru Tănase deţinea funcţia de preşedinte al Curţii Constituţionale. 

În cadrul convorbirii cu Tănase, Platon a spus că Dorin Drăguţanu, fostul guvernator al Băncii Naţionale a Moldovei, a participat la furtul miliardului. De asemenea, omul de afaceri spune că nimeni nu caută banii furaţi. După publicarea convorbirii, Alexandru Tănase a declarat că nu poate fi sigur de autenticitatea înregistrării convorbirii întrucât discuţia a avut loc cu mai mulţi ani în urmă.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite