Valeriu Ghileţchi: Mi-aş dori să particip într-o nouă campanie electorală

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Fostul vicepreşedinte al Parlamentului Valeriu Ghileţchi, care nu a acces în noul Parlament format după alegerile din 24 februarie, spune că nu pune punct carierei în domeniul politic şi că şi-ar dori să participe într-o nouă campanie electorală. Politicianul s-a referit la posibilitatea unui scrutin electoral anticipat.

Totodată, Valeriu Ghileţchi spune că, având în vedere trecerea la sistemul proporţional de vot, este nevoie de o forţă politică cu care să se lanseze în campanie, transmite IPN.

„Şi timpul, şi contextul în care vor fi lansate aceste alegeri anticipate mă vor ajuta să iau o decizie deja definitivă. Dar la nivel de intenţie – sigur că intenţionez să folosesc această ocazie pentru a reveni în politică”, a afirmat Valeriu Ghileţchi în cadrul emisiunii „Important” de la TVC21.

Totodată, Valeriu Ghileţchi spune că nu va candida la următoarele alegeri prezidenţiale. „Pentru a candida la alegerile prezidenţiale eu cred că este nevoie de o forţă politică solidă care să stea în spatele candidatului. La prezidenţiale un candidat independent cred că are şanse destul de reduse”, a menţionat politicianul.

Valeriu Ghileţci spune că de mai mult timp examinează posibilitatea lansării unui proiect politic, dar deocamdată nu este gata să-l pună în aplicare. „Nu insist ca neapărat eu să lanseze acel proiect politic, eu cred în echipă, cred că atât biruinţa, aşa cum spune Sfânta Scriptură, cât şi înţelepciunea sfetnicilor, adică în membrii echipei cu care faci o lucrare. Poţi fi membru al unei echipe, poţi fi şi liderul unei echipe, dacă ţi se încredinţează acest rol, dar contează cauza pentru care lupţi”, consideră fostul vicepreşedinte al legislativului.

În opinia politicianului, în Republica Moldova ar exista nevoie de o forţă politică pro-occidentală, pro-europeană, dar una conservatoare.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite