Usatîi vrea să se răzbune pe şeful CEC pentru eliminarea din cursa electorală din 2014. „O să ajungă după gratii”

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Renato Usatîi l-a acuzat pe preşedintele Comisiei Electorale Centrale pe Facebook FOTO Arhivă Adevărul
Renato Usatîi l-a acuzat pe preşedintele Comisiei Electorale Centrale pe Facebook FOTO Arhivă Adevărul

Liderul Partidului Nostru, Renato Usatîi, a comentat pe reţelele de socializare declaraţia preşedintelui Comisiei Electorale Centrale, Iurie Ciocan, făcută joi, 19 noiembrie, la şedinţa Parlamentului. Ciocan a menţionat că la alegerile parlamentare din 30 noiembrie 2014 nu au existat cozi la secţiile de votare deschise în Rusia.

„Privirea profesionistă a lui Iurie Ciocan nu a observat cozile de la secţiile de votare din Rusia la 30 noiembrie anul trecut. Au fost deschise doar 5 secţii pentru toată Rusia, în timp ce pe teritoriul Federaţiei Ruse sunt sute de mii de cetăţeni de-ai noştri”, a scris Renato Usatîi.

Politicianul a precizat că şi el a votat din Rusia, după ce Partidul „Patria” al cărui lider era, a fost eliminat din cursa electorală cu două zile înainte de alegerile propriu-zise. „Am votat şi eu acolo, după ce aţi eliminat din cursa electorală partidul cu cea mai mare popularitate în rândul cetăţenilor. Şi, împreună cu mine, pentru acest partid, în acea zi, au încercat să-şi dea votul la o singură secţie de votare 15 mii de oameni. Mai mulţi nu au încăput pe strada pietonală de lângă Ambasada Moldovei”, a specificat Usatîi.

Pe reţeaua de socializare, Renato Usatîi l-a ameninţat cu închisoarea. „În scurt timp se va termina totul şi Ciocan, ar putea, foarte probabil, să ajungă după gratii. A meritat. Decât să mintă în faţa întregului popor, mai bine în taină şi-ar face rezerve de pesmeţi şi ar învăţa cum se coase cojoace”, a subliniat Usatîi.

Amintim că la şedinţa de joi a Parlamentului, Iurie Ciocan a prezentat raportul privind alegerile parlamentare generale din 30 noiembrie 2014 şi alegerile locale din iunie 2015. El a subliniat că cele două scrutine au fost organizate „într-un climat legal, au fost libere şi corecte”.

Referindu-se la alegerile perlamentare din 2014, socialiştii l-au învinuit de nefuncţionarea registrului electronic de stat al alegătorilor şi l-au acuzat că a deschis doar cinci secţii de votare în Federaţia Rusă, număr foarte mic în opinia lor, potrivit numărului de cetăţeni moldoveni aflaţi în Rusia. La rândul său, Iurie Ciocan a precizat că în ziua votării, la ora 19:00 nu mai existau cozi la secţiile de votare din Rusia. De asemenea, Ciocan a menţionat că Guvernul a decis câte secţii de votare să fie deschise pe teritoriul altor ţări şi că el şi-a îndeplinit datoria cu succes.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite