Sondaj: 52% din respondenţi susţin aderarea la UE, iar 41% sprijină apropierea de Uniunea Eurasiatică

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Dacă ar trebui să decidă în cadrul unui referendum privind aderarea Republicii Moldova la Uniunea Europeană, 52% din moldoveni ar vota pentru, 38% ar opta împotrivă, iar 10% nu au o opţiune.

Dacă însă vor fi întrebaţi în cadrul unui referendum despre aderarea la Uniunea Eurasiatică, 41% dintre cetăţeni ar vota pentru, 52% se vor declarat împotrivă, iar 7% nu au ştiut ce să răspundă. Sunt datele unui sondaj de opinie realizat de către Centrul de Cercetări Sociologice din Moldova, în perioada 10-27 martie, transmite IPN.

Sergiu Raeţchi, directorul Centrului, a spus miercuri, 4 aprilie, în cadrul unei conferinţe de presă, că niciunul dintre cele două vectori nu este dominant în societate. Cu mici diferenţe opţiunile moldovenilor sunt aproape egale.

Potrivit lui Sergiu Raeţchi, în ultima perioadă se conturează un nou vector pentru Moldova: unirea cu România. La un referendum la care votanţii ar decide pentru unire, 35% ar vota pentru, 48% –  împotrivă, iar 17% nu sunt decişi. Sergiu Raeţchi susţine că numărul celor care pledează pentru unire creşte anual cu câteva procente.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite