Sindicatele, în dialog cu premierul Filip

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO gov.md
FOTO gov.md

Reformele sociale promovate de Guvern şi acţiunile ce se impun pentru o protecţie mai bună a angajaţilor au fost principalele subiecte discutate de către premierul Pavel Filip la întrevederea cu reprezentanţii Confederaţiei Naţionale a Sindicatelor din Moldova, transmite IPN.

Prim-ministrul a menţionat că Executivul mizează în continuare pe un dialog deschis şi sincer cu sindicatele. 

„Mulţumesc că mereu aţi găsit posibilitatea să discutăm, indiferent de cât de dificilă era situaţia, şi de fiecare dată am găsit soluţii la problemele existente”, a spus Pavel Filip, citat într-un comunicat de presă remis de Guvern.

Şeful Cabinetului de Miniştri a trecut în revistă principalele reforme promovate de Guvern, printre care cele privind susţinerea dezvoltării mediului de afaceri şi sporirea investiţiilor, crearea locurilor de muncă bine plătite, protecţia socială a cetăţenilor, reformele în domeniile sănătăţii şi educaţiei. 

Premierul a accentuat că acţiunile întreprinse au drept obiectiv îmbunătăţirea condiţiilor de trai ale cetăţenilor şi modernizarea ţării.

La rândul său, Oleg Budza, preşedintele Confederaţiei Naţionale a Sindicatelor din Moldova, a reiterat susţinerea sindicatelor pentru cursul european al Republicii Moldova şi pentru creşterea nivelului de viaţă al populaţiei.

În cadrul şedinţei s-a mai discutat şi despre importanţa creării condiţiilor optime pentru încadrarea tinerilor pe piaţa muncii şi menţinerea profesioniştilor în ţară. În context, Pavel Filip a spus că Guvernul a întreprins mai multe acţiuni în acest sens, inclusiv privind asigurarea familiilor tinere cu locuinţe în condiţii avantajoase.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite