Sergiu Mocanu: Ilan Şor va ajunge deputat, dar nu exclud că Vlad Plahotniuc îl poate băga la puşcărie până atunci

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Liderul Mişcării Populare Antimafie, Sergiu Mocanu, e de părere că primarul de Orhei, Ilan Şor, condamnat de prima instanţă la şapte ani de închisoare în dosarul fraudelor bancare, va ajunge în funcţia de deputat, după alegerile din 24 februarie 2019.

Sergiu Mocanu nu exclude şi posibilitatea ca Ilan Şor să fie ajungă după gratii, în cazul în care liderul PDM, controversatul om de afaceri Vlad Plahotniuc, îşi va dori acest lucru, iar Curtea de Apel va menţine în vigoare hotărârea primei instanţe de a-l condamna pe Ilan Şor la şapte ani de închisoare cu executare.

„Şor ar putea să nu-i trebuiască (lui Vlad Plahotniuc). Asta ar putea fi o lovitură de imagine. Mai mult poate să-i trebuiască Maia Sandu şi Andrei Năstase, indiferent dacă vă pare absurdă chestia asta.”, a adăugat preşedintele Antimafie, subliniind că prezenţa liderilor PAS şi PDA în Parlament i-ar conveni lui Vlad Plahotniuc pentru a oferi legitimitate Legislativului.

Potrivit lui Mocanu, Plahotniuc va încerca după alegeri să formeze o majoritate parlamentară alături de deputaţii aleşi pe circumscripţii uninominale, care se vor prezenta în campania electorală ca fiind independenţi. 

Ulterior, democratul ar urma să fie desemnat şi ales în funcţia de prim-ministru de către majoritatea respectivă, plan la care Plahotniuc nu a renunţat, afirmă Mocanu.

Afirmaţiile preşedintelui Antimafie au fost făcute la emisiunea „Adevărul Live” din 12 noiembrie.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite