Încă un dosar penal pe numele lui Constantin Ţuţu. Fostul deputat, acuzat de îmbogăţire ilicită

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Constantin Tutu parlament.md

Procuratura pentru Combaterea Criminalităţii Organizate şi Cauze Speciale anunţă că a deschis încă un dosar penal pe numele fostului deputat democrat Constantin Ţuţu, persoană apropiată de ex-liderul PDM Vlad Plahotniuc. Oamenii legii au pornit urmărirea penală pe faptul îmbogăţirii ilicite, comise de către către acesta în perioada anilor 2014 – 2018.

Potrivit datelor din cadrul investigaţiilor, acţiunile prejudiciabile s-au manifestat prin deţinerea de bunuri care depăşesc substanţial veniturile declarate de acesta în perioada menţionată, inclusiv automobile şi imobile de lux.

Procurorul general interimar, Dumitru Robu, a dispus ca urmărirea penală în această cauză să fie efectuată în continuare de Procuratura Anticorupţie. 

Amintim că Ţuţu este cercetat penal de Procuratura Anticorupţie şi pentru trafic de influenţă. În acest sens, Judecătoria Chişinău a emis un mandat de arestare pentru 30 de zile pe numele acestuia, în absenţa fostului parlamentar. 

De precizat că fostul deputat a fost dat în căutare pentru a fi reţinut.

Constantin Ţuţu nu se află în Republica Moldova. Presa a scris anterior că acesta a fost văzut în oraşul Odesa, dar şi la Bucureşti.

 Amintim că o instanţă de la Moscova a decis, pe 5 august curent, emiterea unui mandat de arestare pe numele fostului preşedinte al PDM, Vlad Plahotniuc. Acesta este acuzat de organizarea unei grupări criminale şi trafic de droguri în proporţii deosebit de mari. De asemenea, procurorii au constatat că schema de trafic de droguri a lui Vlad Plahotniuc era condusă de persoana de încredere a acestuia, ex-deputatul PDM Constantin Ţuţu.

Fostul director al Autorităţii Aeronautice Civile din Moldova - MoldATSA, Sorin Stati, a făcut mai multe dezvăluiri despre schemele de contrabandă cu alcool, ţigări şi anabolizante organizate de oamenii apropiaţi lui Vlad Plahotniuc, începând cu anul 2009. Printre cei care coordonat nemijlocit schemele de contrabandă se numără ex-deputaţii PDM Constantin Ţuţu şi Constantin Botnari, Dorin Damir şi chiar şeful-adjunct al IGP, Gheorghe Cavcaliuc.

De menţionat că Oleg Pruteanu, alias Borman, împreună cu Constantin Ţuţu şi alte persoane au fost implicaţi în omorul cetăţeanului Veretco, care a avut loc lângă restaurantul „Doi Haiduci” din Codrii Orheiului. Cauza acestora, la această etapă, este examinată de către Curtea Supremă de Justiţie.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite