Pavel Filip va candida pentru funcţia de preşedinte al PDM

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Fostul premier şi actualul preşedinte interimar al Partidului Democrat, Pavel Filip, anunţă că îşi va înainta candidatura pentru a ocupa funcţia de lider al PDM. Despre aceasta democratul a anunţat în cadrul unei emisiuni de la postul de televiziune TVR Moldova. Cine va fi noul preşedinte al democraţilor se va afla pe data de 7 septembrie, când va avea loc Congresul extraordinar al formaţiunii, a menţionat Pavel Filip, transmite IPN.

„Da, eu voi candida la şefia partidului. Îmi voi prezenta punctul meu de vedere la Congres şi voi solicita sprijinul colegilor”, a declarat politicianul.

Fostul premier spune că anterior nu era sigur, dacă va candida sau nu, pentru că urma să clarifice mai multe lucruri şi nu exista numărul necesar de elemente critice pentru a lua această decizie.

„Iată că, între timp, am găsit răspunsuri la multe întrebări, am înţeles mai multe situaţii pe care a trebuit să le parcurgem în această perioadă în interiorul Partidului Democrat şi acum am luat decizia că voi candida la funcţia de preşedinte al PDM”, a menţionat politicianul.

În altă ordine de idei, Pavel Filip se arată optimist că la următoarele alegeri locale care vor avea loc pe 20 octombrie din partea Partidului Democrat vor candida mai mulţi oameni decât au ieşit învingători la precedentul scrutin local din 2015. În plus, democratul spune că actualii primari care fac parte din echipa PDM nu se grăbesc să părăsească rândurile formaţiunii, aşa cum se vorbeşte în spaţiul public.

Liderul interimar al PDM spune că în Chişinău PDM neapărat va avea un candidat în scrutinul local, însă deocamdată nu a decis cine va fi acesta.

Din cele patru circumscripţii uninominale unde vor avea loc alegeri parlamentare noi odată cu scrutinul local, PDM a selectat doi candidaţi – în circumscripţia nr. 17 Nisporeni va candida preşedintele raionului Nisporeni, Ghenadie Verdeş, iar în circumscripţia nr. 33 candidat este democratul Veaceslav Nedelea.

„Urmează să identificăm şi candidatura noastră pentru diasporă şi încă nu am luat o decizie dacă vom participa sau nu pe circumscripţia care reprezintă regiunea transnistreană”, a menţionat Pavel Filip.

Preşedintele interimar al PDM spune că aceste decizi vor fi luate până la sfârşitul săptămânii curente.

Funcţia de preşedinte al PDM a devenit vacantă după ce ex-liderul formaţiunii Vladimir Plahotniuc şi-a anunţat demisia şi a plecat din ţară.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite