Pavel Filip afirmă că un protest al opoziţiei costă statul 3 milioane de lei: Cu aceşti bani putem face foarte multe lucruri pentru cetăţeni

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO pdm.md
FOTO pdm.md

Premierul Pavel Filip a criticat acţiunile stradale ale opoziţiei şi susţine că, în zilele de 26 şi 27 august, în Piaţa Marii Adunări Naţionale nu au avut loc proteste, dar „manifestaţie politică, la care au participat acest binom PAS - PPDA, dar şi Partidul ŞOR”.

„Pentru cine nu cunoaşte, o zi de manifestaţii electorale, politice costă Republica Moldova în jur de 3 milioane de lei, iar cu aceşti bani putem face foarte multe lucruri pentru cetăţeni. Dacă numărăm minim vreo 10 manifestaţii politice care au fost până acum, o să vedeţi că cu aceşti bani putem dubla hrana pentru copii în grădiniţe, putem majora indemnizaţiile pentru tinerii specialişti care vin să lucreze în educaţie de la 40-120 de mii de lei”, a declarat Pavel Filip, citat de realitatea.md.

Premierul regretă că „aceşti bani sunt cheltuiţi pentru polticienii care vor să-şi facă pe spatele cetăţenilor Republicii Moldova şi din contul banilor statului să-şi facă popularitate”. 

„Acest binom PAS şi PPDA şi-a dorit să blocheze finanţările ţării şi după ce au reuşit acest lucru, au trecut la cheltuiala banului public. Oricare acţiune sau manifestaţie electorală de asemenea manieră ne costă circa trei milioane de lei”, a spus prim-ministrul. 

În opinia sa, „este o crimă mare pentru politicienii care folosesc oamenii pentru capital politic”.

„Noi nu am avut proteste ale cetăţenilor, dar manifestaţii ale politicienilor. Şi Partidul Democrat poate face acest lucru, avem mult mai mulţi susţinători, dar vrem sa fim un partid serios cu responsabilitate pentru ţară”, a adăugat şeful Guvernului.

Monumentul domnitorului Ştefan cel Mare şi Sfânt, unde se aflau protestatarii opoziţiei, rămaşi peste noapte de la protestul de duminică, 26 august, a fost înconjurat de poliţişti în dimineaţa de luni, 27 august. Poliţia le-a cerut manifestanţilor să-şi schimbe temporar locul evenimentului, până la finalizare evenimentelor oficiale, însă aceştia nu s-au conformat.

Mii de oameni s-au adunat duminică, 26 august, la un nou protest al opoziţiei de dreapta faţă de guvernarea de la Chişinău. Manifestaţia a început la ora 14.00, în Piaţa Marii Adunări Naţionale (PMAN). Evenimentul a demarat cu provocări. Partidul „Şor”, condus de primarul de Orhei, Ilan Şor, condamnat de prima instanţă la 7 ani de închisoare în dosarul fraudei bancare de la BEM, a zădărnicit protestul opoziţiei şi a adus în PMAN corturi, grătare şi muzică, fără a avea o autorizaţie de la Primărie.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite