PAS, referitor la decizia CEC de a soma formaţiunea să întoarcă 76 mii de lei la bugetul statului: „O încercare de discreditare a PAS”

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Partidul Acţiune şi Solidaritate, condus de Maia Sandu, anunţă că a luat act de hotărârea de marţi, 23 aprilie, a Comisiei Electorale Centrale, prin care PAS a fost somat să întoarcă la buget 76 mii de lei.

„Calificăm această decizie ca fiind o încercare de discreditare a PAS, or partidul a plătit deja o bună parte din această datorie şi, totodată, s-a arătat dispus să întoarcă eşalonat toată suma. Însuşi CEC a recunoscut că până în prezent PAS a făcut 8 plăţi, adică a dovedit buna sa credinţă, fapt care excludea necesitatea adoptării unei somaţii în vederea obligării PAS de a achita suma restantă”, se arată într-un comunicat de presă al PAS.

Potrivit PAS, cele 100 de mii de lei pe care PAS i-a acceptat în campania prezidenţială şi pe care acum trebuie să-i verse în buget „provin dintr-o donaţie transparentă efectuată de o companie cu capital străin”. 

„La momentul acceptării acelei donaţii, nu cunoşteam despre faptul că compania donatoare este cu capital străin. Această decizie dovedeşte şi faptul că organul electoral suprem aplică deliberat standarde duble. În acest context, amintim faptul că CEC a refuzat să someze Partidul Democrat să întoarcă la buget peste 47 milioane de lei, după ce democraţii au încălcat Regulamentul aprobat de CEC şi au acceptat donaţii în numerar peste plafoanele maxime stabilite”, se spune în document.

„Comisia Electorală Centrală (CEC) a somat Partidul Politic „Partidul Acţiune şi Solidaritate” (PAS) să verse în Bugetul de Stat suma de 76 de mii de lei”, constatând că „în anul 2016, această formaţiune politică a încălcat prevederile legislaţiei la subiectul finanţării campaniei electorale”, a anunţat CEC marţi, 22 aprilie, transmite IPN.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite